Kincsek a város alatt – kiállítás

Az elmúlt tíz év Budapest területén elvégzett ásatásainak eredményeit tekinti át csaknem kétezer leleten, valamint maketteken, rekonstrukciókon, filmeken keresztül Kincsek a város alatt címmel a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) csütörtöktől látható kiállítása. Tovább »


Drágán mérik a négyzetmétert Budapesten

Bőven akadnak lakások, ahol egymillió forintnál többe is kerülhet egy négyzetméter, de az biztosan elmondható, hogy új építésű lakást 300 ezer forintos négyzetméterenkénti ár alatt nem találni most a piacon. A hirado.hu írásából jobban megismerhetjük az aktuális helyzetet.

Tovább »Meseváros Budapest

Lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és interaktív várostérkép segítségével mutatja be csaknem húsz neves magyar gyermekkönyv-illusztrátor Budapestet ábrázoló alkotásait az a kiállítás, amely április 12-én nyílik a fővárosban a Deák17 Galériában. Tovább »


Egyre többen választják Budapest agglomerációját

Bár ingatlanpiaci szakértők szerint nem egyértelműen a kiköltözés jellemző a Budapest környéki településekre, a családi otthonteremtési kedvezmény és más tényezők újra felerősíthetik ezt a folyamatot. Az árakat jellemzően a fővárostól mért távolság határozza meg, de a rendszerváltozás előtt épült, túlméretezett, energetikailag nem túl hatékony családi házak továbbra is nagyon nehezen eladhatók – olvasható a Magyar Idők cikkében. Tovább »


Emelkedő tendencia a lakáspiaci árakban

Az Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak – írja az mfor.hu. Tovább »


Széleskörű összefogás a sérült gyermekekért

Mintegy 5 millió forint gyűlt össze azon a jótékonysági árverésen, melyet a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára szerveztek pénteken este. Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Korai fejlesztésért, gyermekkori intervencióért felelős miniszteri biztos, és egyben a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője a csalad.hu-nak elmondta: az intézményben fogyatékos, koraszülött, és autizmussal élő kisgyermek diagnosztikájával és terápiájával foglalkoznak, egészséget veszélyeztető épületben. 400 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy méltó körülmények között fogadhassák a gyermekeket.

Tovább »


Szingapúrban a legdrágább az élet – de mi van Budapesttel?

Szingapúrban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon, Budapest ugyanakkor továbbra sincs a száz legdrágább város között az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) kedden ismertetett éves globális felmérése szerint. Tovább »


Játszóház épül Down-szindrómás gyermekeknek

Fogyatékossággal élő, köztük Down-szindrómás és tipikus fejlődésű gyerekeknek épül közös játszóház és fejlesztőközpont, az intézmény várhatóan szeptemberben nyílik meg a főváros XV. kerületében – jelentette be a Down-szindrómás gyerekeket nevelő szülők által alapított egyesület vezetője kedden Budapesten. Tovább »