2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

budapest

Új színházi játszóhely nyílik Budapesten

2017. November 7.

A Nemes Színpad a kelenföldi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban várja a közönséget első előadásaival, amelyeket a héten mutatnak be.

Csapdába esett hódokat mentettek ki egy budapesti csatornából

2017. November 7.

Két nagyméretű hódot mentettek ki épségben egy felújításra előkészített csatornából Budapesten - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek.

45 másodpercenként indul metrópótló busz

2017. November 6.

Átlagosan 45 másodpercenként indulnak a 3-as metrót kiváltó járatok a reggeli időszakban - mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Filmturisztikai kalandozás okostelefonnal

2017. November 4.

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

Megnyílt a 150 év című nemzeti bélyegkiállítás

2017. November 3.

Megnyílt a HUNFILA 2017 Budapest - 150 év című Nemzeti Bélyegkiállítás és Szalon pénteken Budapesten, a Stefánia Palotában.

Pótlóbuszok járnak szombattól a 3-as metró vonalán

2017. November 3.

A 3-as metró északi szakaszának felújítása miatt pótlóbuszok járnak szombattól a metró vonalán, a munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak.

Vadásszunk oroszlánokra Budapesten!

2017. Október 31.

Egy kalandos, vidám séta nagyszerű eszköz arra, hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék, később pedig ápolják és fejlesszék a települést, ahol élnek. Érdemes olyan kincsek nyomába eredni a fővárosban, amik biztosan lenyűgözik őket. Vadásszunk oroszlánokra Budapesten!

Új tér Budapesten - Reformátorok tere

2017. Október 30.

Átadták a reformátorok terét vasárnap Budapesten. A Sashalom városrészében kialakított tér átadó ünnepségén Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a reformáció és a magyarság múltja, jelene és jövője kéz a kézben jár.

Rendkívüli járatokat indít a BKK halottak napján

2017. Október 27.

Rendkívüli járatokat indít és sűríti egyes járatait szombattól a mindenszentek ünnepe és a halottak napja miatt megnövekedő utasforgalom miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Változik a tömegközlekedés Budapesten a hosszú hétvégén

2017. Október 20.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségek, és az azokhoz kapcsolódó közúti forgalmi változások miatt a Budapesti Közlekedési Központ járatai a szokásostól eltérő menetrend szerint közlekednek.

Forgalomkorlátozások lesznek a hosszú hétvégén Budapesten

2017. Október 19.

Az október 23-ai megemlékezések miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a főváros több kerületében péntektől a hosszú hétvégén - közölte a rendőrség csütörtök délután a honlapján.

Megdőlt a melegrekord Budapesten

2017. Október 17.

Napi melegrekord dőlt meg kedden Budapesten, ahol a leghidegebb órákban is mértek 15 fok feletti hőmérsékletet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Ha teheti, ne autóval közlekedjen a hétvégén Budapesten

2017. Október 13.

Futóverseny miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani szombaton és vasárnap Budapesten, a tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Elkezdték előkészíteni a 3-as metró felújítását

2017. Október 9.

A 3-as metróvonal jövő hónapban kezdődő felújításához kapcsolódóan hétfőtől, várhatóan november 5-ig, időszakos "mozgó terelések" lesznek a pótlóbuszok közlekedését segítő forgalomtechnikai eszközök telepítése miatt - közölte a BKV Zrt.

Kilátó lesz a Széll Kálmán tér közelében

2017. Szeptember 18.

Tavaszra modern irodaházként újul meg a Krisztina körút-Széll Kálmán tér egyik legszebb épülete, a korábbi Postapalota. Az új nevén Buda Palota átépítése zajlik, s a megszépülő épület nem csak irodaházként funkcionál majd, hiszen híres tornya turisztikai attrakció lesz.