2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

budapest

Új helyekre indít járatokat a Wizz Air

2017. Június 22.

A svájci Bázelbe és a norvégiai Stavangerbe indít járatot a 2018-as nyári menetrendben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Váradi József vezérigazgató.

A gasztronómia jegyében színesítik a fővárost

2017. Június 21.

A gasztronómia és a bor inspirálja idén a Színes Város Fesztivál művészeit, akik negyedik alkalommal készítenek falfestményeket fővárosszerte a nyár végén induló, egy hónapon át tartó fesztivál alatt.

Kevesebb lesz a futóversenyek miatti korlátozás a fővárosban

2017. Június 21.

A budapesti futó sportesemények számának csökkentéséről döntött rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Helyek, ahol könnyebb átvészelni a hőséget

2017. Június 15.

Összegyűjtötte a vizes-pancsolós, patakparti, vízágyús és más vízi játékos különleges játszótereket a szülőklapja. Ezekre a helyekre a nyári hőségben mindenképpen érdemes kilátogatni a gyerekekkel. Strandpapucsot, fürdőruhát és törölközőt senki ne felejtsen otthon!

BudaPart - új negyed épül a Kopaszi gátnál

2017. Június 12.

Letették a BudaPart beruházás alapkövét hétfőn Budapesten, új városnegyed épül a Kopaszi gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén - jelentette be Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Elsősegélynyújtási és életmentő képzésben részesülnek a fővárosi taxisok

2017. Június 12.

Akkreditált elsősegélynyújtási és életmentő ismeretekben részesíti sofőrjeit a Budapest Taxi Kft., eddig 70 kollégájuk kapott képzést.

Ilyen még nem volt - műtárgyak éjszakája

2017. Június 10.

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Műtárgyak Éjszakáját Budapesten. Délutántól késő estig árverésekkel, beszélgetésekkel, kiállításokkal, előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget.

Hol a legjobb élni Budapesten és vidéken?

2017. Június 5.

Az Otthon Centrum második alkalommal volt arra kíváncsi, miért vonzóbb egy régió a másiknál, azaz hol jó ma élni Magyarországon és ez mennyiben tükröződik a lakásárakon. Tavalyhoz hasonlóan idén is az I. és V. kerületetekben a legjobb lakni. A vidéki nagyvárosoknál változás történt 2016-hoz képest, idén Veszprémben, Szekszárdon és Egerben a legkellemesebb lakni – derült ki az Otthon Centrum másodszorra publikált „életminőség-indikátora” alapján.

Négy hétvégén zárják le a forgalom elől a Szabadság hidat

2017. Június 2.

A nyár négy hétvégéjén zárják le a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat, azt a gyalogosok, kerékpárosok vehetik majd birtokba - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hagyományörző programokkal várja a látogatókat a Budavári Palota

2017. Május 31.

Pünkösd ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival várják a családokat vasárnap és hétfőn a budai Várban.

Viktor Orbán: Families get protection and support

2017. Május 26.

The government further increases family tax allowances and families with two children are at the forefront – declared Viktor Orbán, Hungary’s prime minister at the Budapest Demographic Forum, the first day event of the Budapest Family Summit. The head of the government added: female university students are to receive additional assistance.

Változások a közlekedésben a tegnapi özönvíz után

2017. Május 24.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata nem jár, illetve rövidebb szakaszon közlekedik csak szerdán a kedden lezúdult nagy eső miatt.

Ezeket a helyeket kerülje el autóval vasárnap

2017. Május 19.

Hét fővárosi kerületben vezetnek be ideiglenes forgalomkorlátozást vasárnap demonstráció miatt, késő délután lezárják a Szabadság hidat is.

Több mint 15 százalékkal emelkedtek tavaly a lakásárak

2017. Május 5.

Átlagosan 15,4 százalékkal, reálértéken 13,5 százalékkal emelkedtek a lakásárak tavaly - derült ki a Magyar Nemzeti Bank pénteken közzétett lakásárindex jelentéséből.

10 gyönyörű kastély a főváros környékén

2017. Május 1.

Az országban nagyon sok varázslatos kastély található, ahol megáll az idő, ami szépségével, rejtett kincseivel magával ragadja a látogatókat, történetével egy letűnt korról mesél. Családi kirándulás, romantikus séta vagy fotózás helyszínének is ideálisak. Bemutatunk néhány felfedezni való helyet.