Fűszerekkel a nátha ellen

Január van, ilyenkor mire kigyógyulnánk a megfázásunkból, kopogtat is a következő fertőzés. Nem lehet mindenre erős gyógyszereket szedni, sőt, sokszor nem is kell: csak elő kell vadászni a kamrából a fűszereket – olvasható a tanács a ridikul.hu oldalán. Tovább »


Még nem tombol az influenza

A múlt év utolsó hetében 8200 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így még alacsony a vírus aktivitása az országban – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentésében. Tovább »


Drága luxus a betegség

Bármelyik családban felütheti a fejét egy váratlan betegség, amely az egyik kenyérkeresőt hónapokra vagy akár évekre ledönti a lábáról. Ez komoly lelki teher az egész családnak, és persze anyagilag is súlyos következményekkel jár. Nem árt már akkor felkészülni ezekre a helyzetekre, amikor jele sincs betegségnek – tanácsolja a Pénzcentrum. Tovább »A nők nagyobb eséllyel lehetnek depressziósak

A depresszió a felnőtt lakosság 7-7,5 százalékát érinti, előfordulása az átlagnál két és félszer gyakoribb a fogamzóképes korú nőknél – mondta Rihmer Zoltán pszichiáter az M1 aktuális csatornán. A depressziós betegek jelentős része 3-4 hónap alatt magától is javul és meggyógyul, 20-25 százalékuknál azonban krónikussá válik, terápia nélkül nem gyógyul meg.

Tovább »


Megkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ közös tájékoztatója szerint november elejétől az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára az influenza elleni térítésmentes védőoltás. A sokévi tapasztalatok alapján Magyarországot az influenzajárvány általában januárban éri el, így még elég idő áll rendelkezésre – a betegség és az általa okozott szövődmények elkerülése érdekében – a védőoltás beadatására. Tovább »


Mi állhat a gyermekkori hajhullás hátterében?

A hajhullás egy természetes folyamat, ám ha úgy érezzük,hogy az átlagosnál több hajszál marad a fésűben, vagy ha már láthatóan ritkul a haj, akkor érdemes szakemberhez fordulni! Dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusa a vital.hu cikkében ismertette a lehetséges okokat. Tovább »


Sokan gyengének tartják az orvoshoz forduló férfiakat

A férfiak sokkal szemérmesebbek, ha egészségügyi problémáról van szó. Minden ötödik férfi az orvosok előtt is szégyenkezik, sőt kifejezetten trágárnak érzi magát, ha intim egészségügyi dolgokról kell beszélnie. Az urológiai vizsgálatoktól pedig egyszerűen rettegnek a férfiak – derül ki egy, a hirado.hu-hoz eljuttatott kutatásból. Tovább »