Sétával az irodai munka ellen

Napi egy óra sétával semlegesíthető az ülőmunka okozta minden halálos ártalom – állapították meg tudósok egymillió ember életmódjának és orvosi leleteinek vizsgálata után. Nem kell tehát lelket, szívet és ízületeket megterhelő, kemény fizikai munkát végezni az irodistáknak azért, hogy egészségesek maradhassanak.

Tovább »


Ha beteg a gyerek, ki maradjon vele?

Szinte minden kisgyerekes szülőnek komoly fejtörést okoz, hogy ki ápolja a kicsit, ha beteg. Persze könnyen rá lehetne vágni, hogy a szülő, ki más, de azért a helyzet korántsem ennyire egyszerű – olvasható a vg.hu cikkében.

Tovább »Hospice osztály nyílt a debreceni Kenézy kórházban

A végső stádiumban lévő daganatos betegek ápolására a régióban egyedülálló hospice-palliatív terápiás osztályt nyitottak meg szerdán a debreceni Kenézy kórházban – közölte az intézmény főigazgatója a helyszínen sajtótájékoztatón.

Tovább »


Egyáltalán nem veszélytelen a bárányhímlő

A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Tovább »Itthon nincs kanyaróveszély

A magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva kanyaró ellen, ennek köszönhetően Magyarországon “népességszintű védettség” alakult ki a betegséggel szemben – mondta Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója az M1 reggeli műsorában. Tovább »


Ma van a ritka betegségek világnapja

Ma Magyarországon csaknem 8000 ezer ritka betegség ismert, ezek körülbelül 700 ezer embert érintenek. A magas számok tükrében nem meglepő, hogy a ritka betegségeknek is van világnapja, 2017-ben február 25-én tartják. Tovább »