CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #betegség
Világító egerek segítik a pajzsmirigybetegeket
Világító egerek segítik a pajzsmirigybetegeket
2019. máj. 15. 14:21
Megkapta a magyar és európai uniós szabadalmat az a különleges egértörzs, amelyet az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetében hoztak létre a Nemzeti Agykutatási Program támogatásával. Az egér sejtjei világítanak, ha a pajzsmirigyhormonok hatni kezdenek az állat szervezetében.
Lisztérzékenység – ami minden nap döntés elé állítja a betegeket
Lisztérzékenység – ami minden nap döntés elé állítja a betegeket
2019. máj. 15. 11:30
"Gluténmentes tésztával kérem a pizzát" – hangzik el egyre gyakrabban éttermekben, pizzériákban. De kire és miért is káros a glutén? Mire kell figyelniük a lisztérzékenyeknek? Többek közt ezekre a kérdésekre kerestük a választ a lisztérzékenység világnapján.
Milyen orrspray-t válasszunk?
Milyen orrspray-t válasszunk?
2019. máj. 14. 14:19
A változékony időjárás és a pollenszezon miatt mostanában sokan küszködnek a nátha és az allergia tüneteivel. Nem mindegy azonban, hogy az egyes tünetekre milyen orrspray-t választanak - figyelmeztetett Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gégeközpont orvosa.
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
2019. máj. 13. 16:16
Májusban Európa-szerte hívják fel a figyelmet a szívelégtelenségre. Magyarországon Pécs adja a ’motorját’ a szívelégtelenség kampánynak, melyre a Tv-torony piros kivilágítása is emlékeztet. A cél, hogy egy pillanatra mind többen kapják föl a fejüket, és hallják meg az üzenetet: figyeljenek akár a legapróbb jelekre is, ha ezzel a betegséggel van dolguk. Ez a figyelem ugyanis életet menthet.
Mi is az a lupusz?
Mi is az a lupusz?
2019. máj. 10. 13:34
A megkérdezettek fele nem ismeri a lupusz tüneteit, harmada pedig azzal sem volt tisztában, hogy a lupusz egy betegség – derült ki egy 2016-os, az Egyesült Államokban végzett felmérésből. A helyzet azóta sem változott jelentősen. Erre igyekeznek felhívni mindenki figyelmét a szervezők a Lupusz világnapon, május 10-én.