2017-05-26 19:00:00 Elég jó anya vagyok? 

betegseg

Sokan gyengének tartják az orvoshoz forduló férfiakat

2016. November 21.

A férfiak sokkal szemérmesebbek, ha egészségügyi problémáról van szó. Minden ötödik férfi az orvosok előtt is szégyenkezik, sőt kifejezetten trágárnak érzi magát, ha intim egészségügyi dolgokról kell beszélnie. Az urológiai vizsgálatoktól pedig egyszerűen rettegnek a férfiak – derül ki egy, a hirado.hu-hoz eljuttatott kutatásból.

A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári jótékonysági rendezvény

2016. November 14.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.

Ébren álmodom, narkolepsziás vagyok!

2016. November 13.

A narkolepszia csak keveseket érint Magyarországon, de akit igen, annak megkeseríti a mindennapjait. Az alvás-ébrenlét zavara fáradékonysággal, izomgyengeséggel, nappali alvásrohamokkal jár, és a legtöbb esetben a fiatal felnőtteknél jelentkezik.

Hogyan, mivel előzhető meg a tüdőgyulladás?

2016. November 7.

A tüdőgyulladás rengeteg embert érint világszerte. Sajnos még ma is sokan halnak bele ebbe az általános betegségbe. A megelőzés lehetőségeiről, védőoltásról, immunerősítésről szól a hazipatika.com cikke.

Nehezen ismerik be a szülők, ha kövér a gyerekük

2016. Október 28.

A brit NHS adatai szerint a két és 15 év közötti gyerekek harmada túlsúlyos, ugyanakkor szüleiknek csupán 9 százaléka ismeri be ezt a tényt. A többiek egyszerűen nem látják vagy tagadják a bajt, és egészségtelen édességgel jutalmazzák a gyerek jó magatartását, tovább fokozva ezzel a problémát – olvasható a babaszoba.hu cikkében.

Magyar kutatónőket díjaztak

2016. Október 26.

A koraszülött gyerekek agykárosodásának megelőzésén munkálkodik a L’Oréal-UNESCO ösztöndíj egyik díjazottja, míg a másik idei győztes kutatásai nyomán eredményesebb kezelést kaphatnak a gyulladásos bélbetegségekben szenvedők.

Veszélyes is lehet a túl sok antibiotikum

2016. Október 16.

Nagyon fontos az antibiotikumok célzott, orvosi előírásoknak megfelelő használata, mert nem megfelelő alkalmazás esetén a kórokozók rezisztenciája alakulhat ki az antibiotikummal szemben - hívta fel a figyelmet az Országos Epidemiológiai Központ megbízott főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Asztma – sok fiatal nem is gondolja, hogy érintett

2016. Október 5.

Az élsportolók között is vannak asztmások, megfelelő kezelés mellett senkinek nem kell lemondania a mozgás öröméről, ehhez azonban elengedhetetlen a korai diagnózis – mondja a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatóhelyettese.

Célba ért a „Fuss magadért egy kört”

2016. Október 3.

16 napon át, 1600 kilométert futottak az egészségért dolgozók, azért, hogy felhívják a figyelmet arra, mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet szervezésében szeptember 17-én rajtolt el a futás Budapesten és miután körbe futották az országot, október 2-án ért célba a fővárosban.

Mikor forduljunk orvoshoz a babával?

2016. Szeptember 24.

Erre sajnos nincsenek szabályok. Van olyan szülő, aki jelentéktelen tünetekkel is azonnal orvoshoz rohan, mások csak elkésve kérnek segítséget. Van azonban néhány eset, amikor érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Zöldhályog - egyenlő vakság?

2016. Szeptember 17.

A zöldhályog – más néven glaukóma – a második helyen áll a világon a vakságot okozó betegségek közt. Hazánkban a lakosság 1-2 százalékát érinti a betegség, de a kor előrehaladtával nő az esély a megjelenésére. A látás azonban megmenthető, ha időben felismerjük, kezeljük.

Bölcsikezdéskor az orvosoknak is több a dolguk

2016. Szeptember 9.

Szeptemberben ugrásszerűen megnő a háziorvosok leterheltsége: a bölcsődei és óvodai megbetegedések következtében két hét alatt legalább a duplájára nő a forgalom a rendelőkben - hívta fel a figyelmet a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Jótékonysági programok a világnap alkalmából

2016. Szeptember 5.

Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben magyar kezdeményezésre szavazta meg, hogy szeptember 5-e, Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napja legyen a jótékonyság világnapja.

Sikeres volt a hétvégi retro véradás

2016. Szeptember 5.

Hétvégén a country hangulatú RETRO Véradás hat helyszínén több mint ezerötszázan adtak vért. Ezzel az eredménnyel az ország egy napi vérfelhasználását biztosították a jótett-elkövetők, és adtak reményt a betegeknek az életben maradásra, gyógyulásra.

Testképünk részben örökletesen alakul ki

2016. Szeptember 1.

Nem az számít, hány kilósak vagyunk, hanem, hogy jól érezzük-e magunkat a bőrünkben. Amerikai kutatók szerint ez részben örökölhető tulajdonság. A coloradói Boulder Egyetem kutatói ugyanis elsőként bizonyították be, genetikai háttere is van annak, hogy kövérnek, soványnak, vagy pont megfelelő súlyúnak érezzük magunkat - írja a hirado.hu.