Felülvizsgálják az iskolán kívüli programokra vonatkozó jogszabályokat

Az emberi erőforrások minisztere  arra kérte az iskolákat, a hétfői nemzeti gyásznapot a tanárok kezdjék azzal, hogy megpróbálják megbeszélni a diákokkal a veronai tragédiát. A nemzeti gyásznapon félárbocra engedik a nemzeti lobogót, egyes állami rendezvényeket lemondanak, és arra kérik a magánrendezvények szervezőit is, hogy a kegyeleti szempontoknak felelően járjanak el.

Tovább »


Új táncművészeti program indul

 

Új programot indít a magyarországi táncművészet fiatal alkotói, koreográfusai és előadóművészei számára a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. Az Imre Zoltán Programra 2017-ben 100 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Tovább »


EMMI – tovább erősítik a családok védőhálóját

Lezárult a Védőháló a családokért projekt, amelynek keretében családokat segítő civil szervezeteket támogattak – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Megkezdődött a kollégiumfejlesztés

Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak a következő években, 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is létesítenek – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn. Tovább »


Erzsébet-karácsony volt az Operában

A diótörőt tekinthették meg az Operaházban pénteken az első Erzsébet-karácsony résztvevői, az Erzsébet Táborokban megfordult gyerekek közül ezerkétszáz, az ország különböző járásaiból érkezett, 8-14 év közötti iskolás. Tovább »


Már jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek

Már 2017-ben munkaszüneti nap lehet a nagypéntek, a törvényjavaslatot támogatja a kormány – hangsúlyozta a benyújtók nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Tovább »


Balog Zoltán: középpontban a családok

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik – mondta Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Kulturális bizottságának ülésén. Tovább »