Háromszázmillió forintot kap a kormánytól a nagycsaládosok egyesülete

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Tovább »
Ausztria mégsem csökkenti a külföldiek családi támogatását

Ausztria elállt attól a tervétől, hogy csökkenti az ott dolgozó külföldiek családi támogatását. A magyar családokat is érintő döntés az osztrák-magyar tárgyalások nagy eredménye – jelentette ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – írja a hirado.hu. Tovább »


Megnyílt a Tavaszi Fesztivál

A kortárs német képzőművészet egyik legismertebb alkotója, Georg Baselitz kiállításával nyílt meg pénteken a Magyar Nemzeti Galériában a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amely április 23-ig 40 helyszínen több mint 150 koncerttel, kiállítással, színházi és táncelőadással várja a közönséget. Tovább »


Demográfiai szempontból fontosak a családtudományok

A családtudományoknál a demográfiai kérdést tartja fontosnak a kormány,  például annak kutatását, mi befolyásolja a gyermekvállalási kedvet – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tovább »

Kitüntették a ma hőseit

Szabadságharc nélkül nem lett volna, és ma sincs méltányos kiegyezés – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere, aki a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából művészeti díjakat adott át kedden a Pesti Vigadóban. Tovább »