2017-05-26 19:00:00 Elég jó anya vagyok? 

balog-zoltan

Budapest a családok fővárosa – Családok Budapesti Világtalálkozója május 25-28.

2017. Május 22.

Bátran állíthatjuk, hogy az idei május többszörösen is a családok hónapja Magyarországon. A hónap első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón pedig a gyermekeket ünnepeljük, közben pedig egy nagyszabású nemzetközi családpolitikai rendezvénynek ad otthont Budapest.

A családokat segítő újabb intézkedésekről döntött a kormány

2017. Május 21.

Az anyák rugalmas munkavállalásának, valamint a munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatását tervezi a kormány.

Már csak 7 nap és Budapestre figyel a világ

2017. Május 17.

Május több szempontból is a családok hónapja Magyarországon. Első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón pedig a gyermekeket ünnepeljük. Május 15-e több mint húsz éve a Család Nemzetközi Napja, emellett május 25-28. között a világ minden tájáról Budapestre érkeznek érdeklődő családbarátok, civil szervezeteket, szakemberek, politikusok, akik egyetértenek abban, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban van, és a mindenkori kormányzatok feladata ezt a jövőt minél biztonságosabbá és kiszámíthatóvá tenni.

„Ideológiai háború helyett értéket képviselünk” – Családok Budapesti Világtalálkozója

2017. Május 11.

A családi értékek mellett kiálló négynapos nemzetközi rendezvénysorozat, a Családok Budapesti Világtalálkozójának részletes programját ismertette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az erről szóló szerdai háttérbeszélgetésen. Számos külföldi miniszter és neves civil szakember mellett eljön hozzánk Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológus is.

Balog Zoltán: 1900 milliárd forint a családok támogatására

2017. Május 4.

A kormány mintegy 1900 milliárd forintot szán a gyermeket nevelő családok támogatására. A jövő évi költségvetés tervezetében erre a célra 140 milliárd forinttal több jut, mint idén - mondta csütörtöki tájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Felzárkóztató pályázatokat írnak ki az oktatásban

2017. Április 27.

Hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő pályázatokat írt ki a kormány; az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében induló három projekt keretösszege összesen 8 milliárd forint.

Háromszázmillió forintot kap a kormánytól a nagycsaládosok egyesülete

2017. Április 22.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Balog Zoltán: a ciklus végére minden iskolában lehet pianínó

2017. Április 15.

A kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s azt ajándékba kapja a kormánytól - mondta az emberi erőforrások minisztere a Katolikus Rádióban szombaton elhangzott húsvéti interjúban.

Már lehet pályázni az idei Erzsébet-táborokra

2017. Április 11.

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet-táborokra, a tavaszi és nyári programokra a tavalyihoz képest közel egymilliárd forinttal több forrás áll rendelkezésre.

Ausztria mégsem csökkenti a külföldiek családi támogatását

2017. Április 5.

Ausztria elállt attól a tervétől, hogy csökkenti az ott dolgozó külföldiek családi támogatását. A magyar családokat is érintő döntés az osztrák-magyar tárgyalások nagy eredménye - jelentette ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában - írja a hirado.hu.

Megnyílt a Tavaszi Fesztivál

2017. Március 31.

A kortárs német képzőművészet egyik legismertebb alkotója, Georg Baselitz kiállításával nyílt meg pénteken a Magyar Nemzeti Galériában a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amely április 23-ig 40 helyszínen több mint 150 koncerttel, kiállítással, színházi és táncelőadással várja a közönséget.

Demográfiai szempontból fontosak a családtudományok

2017. Március 26.

A családtudományoknál a demográfiai kérdést tartja fontosnak a kormány,  például annak kutatását, mi befolyásolja a gyermekvállalási kedvet - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Ombudsman: ki kell egészíteni az iskolai fegyelmi eljárás szabályozását

2017. Március 23.

Az ombudsman szerint további garanciákat kell illeszteni az iskolai fegyelmi eljárás jogi szabályozásába, a bizonytalanságok ugyanis könnyen vezethetnek visszás esetekhez - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Kitart az osztrák miniszter, csökkentik a külföldiek családtámogatásait

2017. Március 22.

Kitart az országban dolgozó külföldiek családi támogatásának csökkentése mellett Sophie Karmasin osztrák család- és ifjúságügyi miniszter, akinek szerdán kiadott közleménye szerint a tervezett intézkedés megegyezik az uniós előírásokkal.

Hét Magyarországra, három külföldre kerül a Bogányi-zongorákból

2017. Március 21.

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden Budapesten.