220 millió jött össze az adventi adománygyűjtésen

Kétszázhúszmillió forintot ajánlottak fel magánszemélyek és cégek az Ökumenikus Segélyszervezetnek a 2016-os adventi adománygyűjtésen – hangzott el az országos akció eredményeit és felhasználási tervét ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Tovább »


Ötvenmilliós adomány a daganatos betegek gyógyulásáért

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek a rákellenes küzdelem világnapjához kapcsolódva. Tovább »


Tűzifa- és élelmiszeradományok Zalában

Idén 55 rászoruló család részesült tűzifa- és élelmiszeradományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével – közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott Gellénházán. Tovább »Ugandai gyermekeknek gyűjtöttek adományt magyar iskolások

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket ünnepélyes keretek között vett át a Magyar Afrika Társaság december 9-én, hogy eljuttassa hozzájuk. Persze, nem egy hónap alatt gyűjtötték össze az ajándékokat, derült ki a hirado.hu-hoz eljuttatott beszámolóból. Tovább »


Hálásak az olasz városka lakói a magyar segítségért

Karácsonyi örömhírként terjedt el a helyiek között a közép-olaszországi Tolentinóban, hogy a magyar kormány 150 millió forinttal járul hozzá az október 30-i földrengésben súlyosan megsérült Szent Szív templom helyreállításához. Az összegről a helyiek hétfőn értesültek a templom plébánosától.

Tovább »
Bezár a Mikulásgyár

Képletesen bezárják a Mikulásgyár kapuját, az utolsó adományok egyikét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hozza: olyan csokoládékat adományoznak, amelyek csomagolására figyelemfelhívó üzeneteket helyeztek el. Tovább »