Ünnepséggel köszönték meg a Jónak lenni jó akciót

Külön ünnepséggel köszönte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Jónak lenni jó akcióban érkezett felajánlásokat. A közmédián tavaly ötödjére indult el az akció. Összesen 260 millió forint gyűlt össze a jótékonysági szervezet javára. A felajánlásokból rászoruló családokat segítenek. Tovább »


A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata.

Tovább »


220 millió jött össze az adventi adománygyűjtésen

Kétszázhúszmillió forintot ajánlottak fel magánszemélyek és cégek az Ökumenikus Segélyszervezetnek a 2016-os adventi adománygyűjtésen – hangzott el az országos akció eredményeit és felhasználási tervét ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Tovább »


Ötvenmilliós adomány a daganatos betegek gyógyulásáért

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek a rákellenes küzdelem világnapjához kapcsolódva. Tovább »


Tűzifa- és élelmiszeradományok Zalában

Idén 55 rászoruló család részesült tűzifa- és élelmiszeradományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével – közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott Gellénházán. Tovább »Ugandai gyermekeknek gyűjtöttek adományt magyar iskolások

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket ünnepélyes keretek között vett át a Magyar Afrika Társaság december 9-én, hogy eljuttassa hozzájuk. Persze, nem egy hónap alatt gyűjtötték össze az ajándékokat, derült ki a hirado.hu-hoz eljuttatott beszámolóból. Tovább »


Hálásak az olasz városka lakói a magyar segítségért

Karácsonyi örömhírként terjedt el a helyiek között a közép-olaszországi Tolentinóban, hogy a magyar kormány 150 millió forinttal járul hozzá az október 30-i földrengésben súlyosan megsérült Szent Szív templom helyreállításához. Az összegről a helyiek hétfőn értesültek a templom plébánosától.

Tovább »