2017-05-28 00:00:00 Családi Fesztivál

adomany

Felhőtlen gyermekkor - kicsiknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

2017. Május 16.

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampányával.

Futással gyűjtenek orvosi berendezésekre

2017. Május 11.

Adománygyűjtési akciójuk népszerűsítése érdekében tizenkét fős futócsapatot indítanak az idei, május 20-án tartandó Ultrabalaton futóversenyen a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyógyító szakemberei.

Odafigyeléssel komolyabb összeg maradhat pénztárcánkban

2017. Április 14.

Felmérések szerint 70 százalékban a helyszínen dől el, hogy mit veszünk meg, pedig ha előre megterveznénk, hogy mikor, hol és mit vásárolunk, nemcsak kevesebbet költenénk, hanem kevesebb szemetet halmoznánk fel.

Ünnepséggel köszönték meg a Jónak lenni jó akciót

2017. Március 27.

Külön ünnepséggel köszönte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Jónak lenni jó akcióban érkezett felajánlásokat. A közmédián tavaly ötödjére indult el az akció. Összesen 260 millió forint gyűlt össze a jótékonysági szervezet javára. A felajánlásokból rászoruló családokat segítenek.

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban

2017. Február 26.

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata.

220 millió jött össze az adventi adománygyűjtésen

2017. Február 3.

Kétszázhúszmillió forintot ajánlottak fel magánszemélyek és cégek az Ökumenikus Segélyszervezetnek a 2016-os adventi adománygyűjtésen - hangzott el az országos akció eredményeit és felhasználási tervét ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Ötvenmilliós adomány a daganatos betegek gyógyulásáért

2017. Február 2.

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek a rákellenes küzdelem világnapjához kapcsolódva.

Tűzifa- és élelmiszeradományok Zalában

2017. Január 19.

Idén 55 rászoruló család részesült tűzifa- és élelmiszeradományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével - közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott Gellénházán.

Meleg ruhát és pénzt vitt a Baptista Szeretetszolgálat a határon túliaknak

2017. Január 12.

A Baptista Szeretetszolgálat meleg ruhát, illetve anyagi segítséget juttatott el hátrányos helyzetű településekre Kárpátaljára, Erdélybe és a Vajdaságba.

Ugandai gyermekeknek gyűjtöttek adományt magyar iskolások

2017. Január 10.

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket ünnepélyes keretek között vett át a Magyar Afrika Társaság december 9-én, hogy eljuttassa hozzájuk. Persze, nem egy hónap alatt gyűjtötték össze az ajándékokat, derült ki a hirado.hu-hoz eljuttatott beszámolóból.

Hálásak az olasz városka lakói a magyar segítségért

2016. December 27.

Karácsonyi örömhírként terjedt el a helyiek között a közép-olaszországi Tolentinóban, hogy a magyar kormány 150 millió forinttal járul hozzá az október 30-i földrengésben súlyosan megsérült Szent Szív templom helyreállításához. Az összegről a helyiek hétfőn értesültek a templom plébánosától.

Rekord mennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

2016. December 22.

Rekord mennyiségű, több mint 125 ezer adomány érkezett idén a Mikulásgyárba, amelynek a fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

Tízezer adag ételt oszt ki Ételt az Életért Alapítvány

2016. December 21.

Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Alapítvány 10 ezer adag meleg ételt és 6000 tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulóknak.

Bezár a Mikulásgyár

2016. December 21.

Képletesen bezárják a Mikulásgyár kapuját, az utolsó adományok egyikét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hozza: olyan csokoládékat adományoznak, amelyek csomagolására figyelemfelhívó üzeneteket helyeztek el.

Kárpátaljai rászorulóknak vitt adományt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

2016. December 19.

Nehéz körülmények között élő 740 családnak adott át élelmiszercsomagokat és 160 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg a közelgő karácsony alkalmából kárpátaljai kirendeltsége közreműködésével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn Beregszászon.