Kalkulátorral segít az OTP

Az OTP már több ügyfelének is folyósította a szabadon felhasználható babaváró támogatást. Az első igénylések Veszprém és Zala megyéből érkeztek. Az igénylők 30 év körüliek, és mindkét esetben a maximálisan igényelhető, 10 millió forintot folyósította a hitelintézet.

A bank közölte azt is, hogy a honlapján található kalkulátor segítségével az érdeklődők kiszámolhatják a havonta fizetendő törlesztő részletet, de egy kérdőív segítségével a jogosultságukat is ellenőrizhetik.

Az OTP Bank felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy már az igényléskor hozzák magukkal a Babaváró Támogatáshoz szükséges társadalombiztosítási jogviszonyról szóló hatósági bizonyítványt, amelyet az illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatalok adnak ki. Ha a hatósági bizonyítvány nem áll rendelkezésre, akkor a termékről csak tájékoztatást tudnak nyújtani a fiókokban.

Előzetes hitelvizsgálatot is végez az Erste

Az Erste Bank szintén már az indulás napján - július 1-jén - megkötötte az első babaváró hitelszerződéseket. Itt a legelső hitelt egy debreceni házaspár vette fel, ők 10 millió forintot igényeltek 20 éves futamidő mellett.

A gyermekvállalást tervező házaspárok a pénzintézet valamennyi fiókjában felvilágosítást kaphatnak a kamattámogatott kölcsönről, amelyet az Erste Bank akár 60 ezer forint extra kedvezménnyel is kiegészíthet.

A pénzintézetnél megközelítőleg 16 milliárd forint babaváró hitel felvételére számítanak ebben az évben.

Jó hír az érdeklődőknek, hogy az Ersténél elvégzik az előzetes hitelképesség vizsgálatot az OEP igazolás beszerzése előtt is - közölte a hitelintézet.