Márta István a program szervezője elmondta, hogy június 23. és 30. között várják a 9 és 15 év közötti iskolásokat a kapolcsi táborba, amelynek utolsó három napján fesztivált is szerveznek.

A 3. Kapolcska Programban 12 fesztiválhelyszínen 400 fellépő és 60 rendezvény várja majd a látogatókat, a tehetség- és képességfejlesztő táborban pedig 13 szekcióban mintegy 120 fiatal és 30 pedagógus vesz részt. A fesztiválon fellép mások mellett Szirtes Edina Mókus, a Talamba Ütőegyüttes, Kubinyi Júlia népdalénekes és a Tördemic Néptáncegyüttes Kukonyák csoportja.

A rendezvényen török néptáncos és zenész fiatalok is részt vesznek, akik a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány támogatásával érkeznek - fűzte hozzá.

Lesz kenyérsütés, mesehallgatás a természetben, az Országos Rendőr-főkapitányság pedig bűn- és balesetmegelőzési udvart szervez a fiataloknak.

A táborra még május végéig lehet jelentkezni a kapolcska.hu honlapon, a fesztivál pedig a szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egyletet támogató belépő megváltásával látogatható - fűzte hozzá.

(Fotó: facebook.com/kapolcska)