Kiemelte: mivel az új Nagyjátszóteret várhatóan ősszel vehetik birtokba a gyermekek, a Városliget Zrt. a munkálatok megkezdésekor kialakított egy kisebb, ideiglenes játszóteret a korábbi játszótér jó állapotban lévő felújított és minősített eszközeiből.

A családbarát fejlesztések keretében összesen 7 új játszótér kap helyet a megújuló Városligetben, ezek közül az első a Nagyjátszótér. Ott minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek több mint 13 ezer négyzetméteren.

A Nagyjátszótér a park délkeleti részén, a Dózsa György út-Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen épül fel, minden környező sétányról könnyen megközelíthető, másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítésén pedig öt bejárat lesz.

A területen csaknem 50 integrált és korosztályokra bontott játékelem - köztük 6 egyedi mászóka, 3 összetett csúszdarendszer, 14 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 trambulin egy trambulinpálya, 8 féle vizes játék, valamint többféle interaktív mozgási energiával működő zenei játék – várja majd a gyermekeket.

– A tervezési folyamatban gyermekpszichológusok, tájépítészek, pedagógusok is részt vettek annak érdekében, hogy olyan játszótér jöjjön létre, ahol a különböző korosztályok és a szülők igényei is visszaköszönnek. Az esélyegyenlőség, a társadalmi integráció jegyében nagy hangsúlyt fektettünk az akadálymentesítésre és az érzékenyítésre. Számos integrált játszóeszközt is telepítünk a parkrészbe, melyeket akadálymentesen lehet megközelíteni, hogy a különböző fogyatékkal élő gyermekek és speciális nevelési igényűek is együtt tudjanak játszani ép társaikkal – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek.