2017-12-15 00:00:00 Kiállítás az Esterházy Művészeti Díj alkotásaiból

Összes cikk

Csaláshoz vezet a túlzott dicséret?

2017. December 12.

Az ellenkező hatást érik el a szülők, ha folyamatosan túldicsérik gyermekük eszét. Aki úgy nő fel, hogy szüleitől folyamatosan azt hallja, milyen okos, sokkal sűrűbben csal, puskázik a dolgozatok írásakor, mint az, aki “megfelelő” visszajelzéseket kap odahaza.

Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen

2017. December 11.

Európai uniós támogatásból népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen.

Egyre népszerűbb a magyar hal

2017. December 11.

A hal az egyik leghagyományosabb karácsonyi étel – de úgy tűnik, még mindig nem eszünk eleget ahhoz, hogy európai szintet érjen el a hazai halfogyasztás. A magyar haltermelők akár dupla ekkora igényt is ki tudnának elégíteni hazai forrásból, mint amennyi jelenleg évente megeszünk - derült ki a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Már csak a héten lehet diákhitelt igényelni az idén

2017. December 11.

Már csak öt napig, december 15-ig lehet diákhitelt igényelni az idén - közölte a Diákhitel Központ.

Bírja az iramot a Magyar Posta

2017. December 11.

Rendben zajlik a csomagok kézbesítése a Magyar Postánál a karácsony előtti csúcsidőszakban, átlagosan 30 százalékkal több csomagot kezeltek november közepétől, mint egy évvel korábban - közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a november végi Black Friday és az azt megelőző leárazások növelték a csomagforgalmat, a november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kézbesítettek.

A Magyar Posta hangsúlyozta: a levelek és a csomagok kézbesítése folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek.

A csúcsidőszakra a posta több intézkedéssel készült, a logisztikai kapacitások bővítése mellett jelentősen emelte a dolgozói létszámot az év végére, jelenleg több mint 800 emberrel többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly ilyenkor, és szombaton is kézbesítenek a kijelölt településeken - közölte a Magyar Posta.

(MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Viharos szél fúj a Dunántúlon

2017. December 11.

Több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a viharos szél veszélye miatt hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Albert Gábort az EMMI a saját halottjának tekinti

2017. December 11.

Életének 88. évében elhunyt Albert Gábor író, műfordító, könyvtáros. A Kossuth-díjas alkotót, a Magyar Művészeti Akadémia tagját az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjává nyilvánítja - közölte a tárca.

Novák Katalin: a menza is lehet egyszerre egészséges és "menő"

2017. December 11.

A gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítását célzó Menő menzák az iskolában című, szeptemberben lezárult pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta összesen csaknem hatmilliárd forint értékben - jelentette be a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Kecskeméten.

Kevesebb embert fenyeget szegénység, mint a gazdasági válság előtt

2017. December 11.

A 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

Megújult a Csillagocska református zeneóvoda Nagyváradon

2017. December 11.

Átadták a Csillagocska református zeneóvoda felújított épületrészét Nagyváradon vasárnap este. A felújítást a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében mintegy 40 millió forinttal támogatta a magyar kormány.

Kétmillió forint gyűlt össze a családszervezetek jótékonysági vásárán

2017. December 11.

Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Családszervezetek második jótékonysági adventi vásárán december 3-án a budapesti Millenáris parkban.

Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

2017. December 11.

A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

Kedvenc orvosukra szavazhatnak a betegek

2017. December 11.

Egy új díjjal mondhatnak köszönetet a betegek azoknak az orvosoknak, akik megmentették az életüket. A Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány ezzel Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg, aki idén 80 éve kapta meg a Nobel-díjat.

Érdemes rögtön vásárlás után kipróbálni, ellenőrizni a karácsonyi ajándékot

2017. December 10.

A háromnapos cseregarancia miatt nem árt ellenőrizni, hogy nem hibás terméket készülünk-e ajándékba adni.

Szeretik az ünnepeket a bűnözők is

2017. December 10.

Ahogy nő a vásárlók száma, úgy lehet hatékonyabban a zavarosban halászni a hackereknek.

Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás

2017. December 10.

Viharos széllel rekordközeli meleg érkezik a jövő hét első napjaiban, akár 18 fok is lehet - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Ez pedig nehéz órákat okoz majd a frontérzékenyeknek.

Szakértő: több maradhat a munkavállalóknál a cafeteria-juttatásokból jövőre

2017. December 10.

A béren kívüli juttatások adótartamának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre - mondta Fata László cafeteria-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

100 gyermekkel lép fel Eger Város Ifjúsági Kórusa

2017. December 10.

A hevesi megyeszékhely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatához kapcsolódóan megalakult Eger Város Ifjúsági Kórusa, mely teljes létszámában hétfőn mutatkozik be az Xmas Swing című adventi koncerten, a Kepes Intézet - Kortárs Művészeti Központban - közölte a város médiareferense.

A mesterséges intelligencia a technológiai forradalom küszöbén áll

2017. December 10.

A mesterséges intelligencia elterjedése alapvetően változtatja meg a társadalmat, a fejlesztések értéke e területen globálisan elérheti az 57, 6 milliárd dollárt 2021-ra az amerikai International Data Corporation informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzése szerint.

Kockázatos bizalmas adatokat pendrive-on tárolni

2017. December 10.

Kockázati és adatkezelési szempontból még mindig alulértékelik az USB-ket az európai vállalatoknál – állapítja meg a Kingston Digital Europe friss kutatása. A felmérés szerint a szervezetek mintegy kétharmada nem alkalmaz megfelelő biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy biztonságosan tárolják az adatokat a pen­drive-okon.