2018-08-18 00:00:00 Az ország tortái és kenyerei a Magyar Ízek Utcájában

Összes cikk

Már szombaton elkezdődik az ünneplés

2018. Augusztus 17.

Idén három napon át tartanak az augusztus 20-ai központi rendezvények. Már szombaton megnyílik a Magyar Ízek Utcája, a budai Várban mindhárom nap koncertekkel, programokkal várják az érdeklődőket. Augusztus 20-án a hagyományok szerint a zászlófelvonással, majd a honvédtisztavatással kezdődnek az ünnepségek. Délután a szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre, majd az esti tűzijátékra is sokakat várnak a szervezők.

Már ehetünk friss szőlőt

2018. Augusztus 17.

A tartós meleg miatt idén a csemegeszőlő két-három héttel hamarabb érik, a piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben megtalálható a hazai áru - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.

Országos kampány indul a nevelőszülőség népszerűsítéséért

2018. Augusztus 17.

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Magyar iskola nyílt mozgássérült gyermekeknek Washington közelében

2018. Augusztus 17.

Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében lévő Falls Churchben.

Hosszú hétvége a mesék szellemében - programajánló

2018. Augusztus 17.

Az augusztus 20-i hétvége hagyományosan már kicsit a nyár végét jelzi, de ez szerencsére nem érződik az időjáráson, szóval még mindig érdemes a szabadban tölteni az időnket. Ilyen programot is ajánlunk a hétvégére, emellett kellemes meglepetésre több jónak ígérkező mozipremier is akad, ha valaki két órára beülne a hűvösbe.

Egyszer már alkalmazkodott az ember a klímaváltozáshoz

2018. Augusztus 16.

Az újkőkorszakban (neolitikum) élt korai földművesek sikeresen alkalmazkodtak egy 8200 évvel ezelőtt bekövetkezett éghajlatváltozáshoz - derült ki a Bristoli Egyetem szakemberei által vezetett kutatásból.

Virágszőnyeget borítottak Brüsszel főterére

2018. Augusztus 16.

Ismét virágszőnyeget borítottak Brüsszel főterére, ahol vasárnapig látható a mexikói Ana Rosa Aguilar grafikusművész tervei alapján készült alkotás - közölte a helyi sajtó.

Sünispotály nyílt az állatkertben

2018. Augusztus 16.

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Rászoruló diákoknak gyűjtenek az ökumenikusok

2018. Augusztus 16.

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.

A tankönyvek több mint 60 százaléka már az iskolákban van

2018. Augusztus 16.

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mégsem segít a Déli-óceán a klímavédelemben

2018. Augusztus 16.

Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktiszt övező tengeri jég körüli nyílt víz télen - mutatták ki a térségben elhelyezett 35 úszórobot segítségével amerikai kutatók.

Állatok vándorlását figyelik az űrből

2018. Augusztus 16.

Állatok vándorlását figyelő berendezéseket telepített szerdai űrsétáján a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két orosz kozmonautája.

850 millióval több jut a nevelőszülői hálózatra jövőre

2018. Augusztus 16.

A kormány elkötelezett a szociális szakma és a nevelőszülők megerősítése mellett, ennek bizonyítéka az is, hogy a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Tanácsok a tanévkezdés költségeinek csökkentésére

2018. Augusztus 16.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint érdemes számba venni azokat a kedvezményeket, amelyeket különböző szinteken a rászoruló családoknak biztosítanak a tanévkezdés előtt.

A magyar fiatalok döntő többsége itthon és családban képzeli el a jövőt

2018. Augusztus 16.

Négyévente nyolcezer, 15-29 év közötti fiatal mondja el véleményét családról, házasságról, gyermekvállalásról, továbbtanulásról, karrierről, barátokról és további olyan kérdésekről, amelyek aktívan foglalkoztatják őket. A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 közelmúltban megjelent tanulmánykötetéből kiderül, a fiatalok saját anyagi és társadalmi helyzetükkel elégedettebbek, mint korábban, döntő többségük pedig kizárólag Magyarországon, valamint házasságban képzeli el a jövőjét - adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hogyan előzzük meg a gyermek fülfájását repüléskor?

2018. Augusztus 16.

Aki átélte már a repülés és a leszállás gyötrelmeit influenzásan, az tudja, milyen erős fájdalmat érezhetnek a csecsemők és a kisgyermekek a repülőgépen. Csak éppen őket az sem vigasztalhatja, hogy a fájdalom a földet éréskor véget ér, mert ők ezt még nem értik meg.

Kiemelt helyet kapnak a fogyatékkal élők augusztus 20-án

2018. Augusztus 15.

A fővárosi Olimpiai parknál lévő rakparti részen a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak nézhetik majd meg az augusztus 20-ai esti tűzijátékot.

Víztakarékosságra kéri fogyasztóit az észak-magyarországi ivóvíz szolgáltató

2018. Augusztus 15.

Ivóvíz-takarékosságra kéri az ellátási területén élő fogyasztókat a kazincbarcikai székhelyű Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt.

Kifutóra vonulnak a négylábúak

2018. Augusztus 15.

Divatbemutatóval egybekötött örökbefogadó estet és jótékonysági árverést szervez a Vigyél Haza Alapítvány a gazdátlan és sérült kutyák megsegítésére augusztus 29-én Budapesten.

Nagyboldogasszony ünnepe van

2018. Augusztus 15.

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.