2018-12-16 09:00:00 A Magyar Zene Háza alapérzéseit mutatja be egy jótékonysági koncert

Összes cikk

Gyermekkarácsony a Parlamentben

2018. December 15.

Megkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya, amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról.

Fázzunk és fogyjunk – felettébb fontos figyelmeztetés

2018. December 15.

Természetesnek tartjuk, hogy egész évben melegben vagyunk, de legalábbis meleg ruhát viselünk, és nem kell fáznunk. Ám kutatók szerint ez megváltoztatja az anyagcserét, aminek hízás a vége.

Novák Katalin: bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

2018. December 15.

A jövő év elejétől egységes otthongondozási díjat vehetnek igénybe azok a szülők, akik önellátásra képtelen gyermeket nevelnek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A gyermekes családokhoz igazodik a szombati tanítási nap

2018. December 15.

A gyermekes családok érdekeit tartja szem előtt a kormány, ezért tartanak tanítási napot azokon a szombatokon, amelyeken iskolai szünetre eső napot dolgoznak le az emberek – írja a Magyar Idők.

Havas úton így kell autót vezetni

2018. December 15.

A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől, ezért a rendőrség adott nekik néhány jó tanácsot – írja az infostart.hu.

Életmentő az áttelelő madarak etetése

2018. December 15.

Az áttelelő madarak etetése életmentő lehet amikor lehull az összefüggő hótakaró – hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület.

A könyves szekér Pécsre érkezett

2018. December 15.

Irodalmi nyelvünk gyakorlása, olvasási kultúránk ápolása napjainkban sajnos háttérbe szorult. Ezt a rossz tendenciát felismerve néhány lelkes magánszemély úgy határozott, hogy fellép a probléma enyhítése érdekében, és négy éve meghirdették és elindították jótékonysági olvasási programjukat.

Nehéz sorsú családok ünnepét könnyíti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

2018. December 15.

Karácsonyi ajándékcsomagokat adnak át hatvan rászoruló családnak a Budapest-Deák téri Evangélikus Gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.

Családbarát munkahelyi szemlélet? Létezik működő modell!

2018. December 15.

Folyamatos és egyre intenzívebb a társadalmi párbeszéd arról, hogyan lehetne a családbarát szemléletet erősíteni hazánkban a magánélet és a munkahely vonatkozásában. Ezt segíti elő A Családok Védelméről szóló Nemzeti Konzultáció, illetve ez a Családbarát Ország Nonprofit Kft. egyik legfontosabb célkitűzése is. A szervezet ennek érdekében dolgozta ki a család és munka összeegyeztetését segítő modellekről szóló szakmai standardot.

Leszopogassuk-e a baba leesett cumiját?

2018. December 15.

Ismerős jelenet: a baba leejti a cumit a földre, a szülő felkapja, megtörölgeti vagy egyszerűen csak bekapja, kicsit megszopogatja és már adja is vissza a gyermeknek. De vajon jól teszi-e?

Többet alszanak a kamaszok, ha később kezdődik az iskola

2018. December 14.

Egy amerikai kutatás szerint mintegy fél órával többet alszanak a középiskolás diákok hétköznap, ha egy órával később kezdődik a tanítás.

A lányok fiatalabban költöznek el a szüleiktől

2018. December 14.

A 16 és 29 év közötti fiatalok 68,2 százaléka még a szüleivel élt 2017-ben az Európai Unióban - közölte az Eurostat pénteken.

Nyilas Misi Pakkokat kaptak a nevelőszülőknél élő gyermekek

2018. December 14.

A Debreceni Református Nagytemplomban ajándékozta meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat több száz gyermekét és családját. Örömmel érkeztek a gyermekek, hogy átvegyék a számukra előkészített Nyilas Misi Pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaitól - közölte a szervezet.

3,3 milliárd forint jut tehetségek támogatására

2018. December 14.

A kormány több mint 3,3 milliárd forintot fordít 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra, amellyel egy évben mintegy 500 ezer fiatalt tudnak támogatni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rendben vannak a citromok

2018. December 14.

A vizsgált tíz, hálós kiszerelésű citromtételből egynél találtak megtévesztő jelölést, egynél pedig hiányos címkét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Nébih.

Civilek a családok szolgálatában – konferencia a KINCS-ben

2018. December 14.

Egyre kevésbé jelent anyagi kockázatot a gyermekvállalás, de figyelni és segíteni kell az egyszülős családokat is – egyebek mellett erről is szó volt a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért novemberben útjára indított műhelykonferencia-sorozatának Civilek a családok szolgálatában című találkozóján.

Cápasuli várja a látogatókat az állatkertben

2018. December 14.

Elkészült és péntektől látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasuli elnevezésű új létesítménye, és jól halad a Pannon Park biodómjának építése is - mondta Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

2018. December 14.

Átléptük az egyilliós határt, már 1 millió 117 ezren vettek részt a családokról szóló nemzeti konzultációban - nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közmédiának.

A gyermeknevelés a szülők felelőssége

2018. December 14.

A kormány családbarát országot épít - jelentette be Mátészalkán csütörtök este Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a Még mindig a család? című programsorozat záró rendezvényén.

A ködöt előre jelző eszköz készül

2018. December 14.

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen - közölte az intézmény rektora.