2018-02-26 16:00:00 Gazdagréti Mini Karnevál

Összes cikk

Még több lakás épülhet 2018-ban

2018. Február 25.

A tavalyinál is több lakás épülhet idén, és erős lehet ebből a szempontból a jövő év is - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Napokon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Kórház csecsemő- és gyermekosztályán

2018. Február 25.

Előreláthatólag néhány napon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán – közölte az intézmény honlapján.

Jelentős változás a műszaki vizsga menetében

2018. Február 25.

Ha komoly hibát tapasztalnak a műszaki vizsgán, akkor a forgalmi engedély maximum két hónappal hosszabbítható meg. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában a szakértők a műszaki vizsgával kapcsolatos változásokat vitatták meg -írja a hirado.hu.

Megterheli a szervezetet az extrém hideg

2018. Február 25.

Az érkező extrém hideghullám nagyon megterheli a szervezetet – mondta Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán szombaton.

Több megyére is figyelmeztetés van érvényben

2018. Február 25.

Riasztást adott ki több északnyugati járásra hófúvások veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az extrém hideg miatt több megyére van érvényben figyelmeztetés.

Fontos dátum az év végén biztosítót váltó autósoknak!

2018. Február 25.

Azok az év végén biztosítót váltó autósok, akik nem fizették be az első negyedéves kötelező gépjármű felelősségi biztosítás díját, március 1-jéig ezt még szankciómentesen pótolhatják, mert a törvény 60 napos díjfizetési haladékot tesz lehetővé - derül ki a független biztosítási alkuszok közleményéből.

A legtöbben sms-ben kérik a bevallásukat

2018. Február 25.

Péntekig mintegy 350 ezren kérték papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), idén is az sms a legnépszerűbb, a kérelmezők 70 százaléka így fordult az adóhatósághoz - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Ki kell fejezni a szeretetet - a sikeres párkapcsolat is tudomány 

2018. Február 25.

A szeretet táplálása, a konfliktusok kezelése és a kommunikáció – ezek a legfontosabb alapjai a jó párkapcsolatnak és a hosszú házasságnak. Mihalec Gábor pár és családterapeuta szerint az együttélés alatt mindig vannak szembenálló helyzetek, de ezekkel meg kell tanulni együtt élni.

A nők túlélési esélye jobb, mint a férfiaké

2018. Február 25.

A legsanyarúbb körülményeket és járványokat is nagyobb eséllyel élik túl a nők a férfiakhoz képest - derül ki egy dán felmérésből. 250 év és több kontinens különböző korú, illetve helyzetű populációjának adatait vizsgálva arra jutottak, nincs olyan körülmény, amikor a férfiaknak több esélyük lenne.

Gyerek, konyhában, tablettel?! Nézd, mi sül ki ebből!

2018. Február 25.

Sokat tehetünk azért, hogy a konyha ne anya remetekunyhója, hanem az egész családot összefogó, élményekben és persze ízekben gazdag központja legyen. Nem gondolnánk, de az együtt főzőcskézést ráadásul még egy app is segíti. Az pedig már csak hab a – közösen sütött – tortán, hogy észrevétlenül, de minőségi időtöltés és élvezetes percek közben tanulhatnak a gyerekek egészséges étkezésről, higiéniáról, gasztrotörténetről -írja a felelosszulokiskolaja.hu.

Százmilliárdok balul elsült randikra

2018. Február 25.

96 millió órát és kétmilliárd fontot (700 milliárd forintot) fordítanak a britek 2018-ban teljesen felesleges randevúkra - számolták ki a szigetországban. Ez azt jelenti, hogy minden polgárra számolva átlagosan 117 font (40 ezer forint) és egy teljes nap megy el hiába párkeresésre.

Hargitai Anna Magna nővér kapta a Hit pajzsa díjat

2018. Február 24.

Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.

Kitört az otthonteremtési láz

2018. Február 24.

Két év elteltével már látszanak a harmadik Orbán-kormány lakásépítéseket ösztönző intézkedéscsomagjának eredményei, hiszen tavaly kétszer annyi új lakás készült el, mint amennyi a mélypont idején.

Ma van a Ritka Betegségek Világnapja

2018. Február 24.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége és a Semmelweis Egyetem ma tartja a Ritka Betegségek Világnapját.

Cudar hideg hetünk lesz!

2018. Február 24.

Napokig nem emelkedik 0 Celsius-fok fölé a hőmérséklet szombat estétől. Éjszakánként országszerte mínusz 10 fok alá hűl a levegő – hívja a fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint a jövő héten többfelé mínusz 20 fok körüli minimumokra kell készülni.

Kutyahideg: állataink is veszélyben vannak

2018. Február 24.

A meteorológiai előrejelzés szerint kemény téli időszak következik. A jeges mínuszokban a kinn tartott, utcán sétáltatott állatokra is komolyabban oda kell figyelnünk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a házi kedvencek, a szabadban élő állatok rosszul tartása, éheztetése, fagyása. Az állatkínzás bűncselekmény, amiért letöltendő börtön is járhat.

A felnőttek felkészültségét firtatják

2018. Február 24.

A felnőtt lakosság kompetenciafelmérése április 30-ig zajlik Magyarországon. A kérdezőbiztosok hatezer, statisztikai módszerrel véletlenszerűen kiválasztott magyarországi lakcímmel rendelkező 16 és 65 év közötti lakos kompetenciáit vizsgálják meg.

Íme az uniós minimálbérek listája

2018. Február 24.

Összehasonlították az uniós minimálbéreket, a Napi.hu pedig közzétette az adatokat, amelyeket most mi is bemutatunk olvasóinknak.

Rokonszenv

2018. Február 24.

Mennyivel könnyebb egy rokonszenves embert kedvelni, mint saját rokonainkat szeretetben elszenvedni... Erről elmélkedik a Ficsak honlapján Máthé Zsuzsa történész.

Bohócdoktorok a szegedi jégen

2018. Február 24.

A szegedi jégpályán töltötték a pénteki napot a bohócdoktorok.