2018-06-20 20:00:00 Kéknyúl-koncert a Müpában

Összes cikk

Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

2018. Június 17.

A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Operációra várva - Hogyan segítsen gyermekének a félelme leküzdésében?

2018. Június 17.

A félelemmel és szorongással kapcsolatosan a műtétre váró gyermekek helyzete meglehetősen egyedi, hiszen gyakran hajlamosak a szülő beavatkozással kapcsolatos pozitív vagy negatív hozzáállását átvenni. Amennyiben a szülő nyilvánvalóan fél a műtéttől, általában a gyermekre is átragadnak a negatív érzések, és ő is szorongani, félni fog a várható beavatkozástól.

Sok napsütés várható a jövő héten

2018. Június 17.

A következő napokban néhol lehet zápor, zivatar, egyre több lesz a napsütés. A hét közepén többfelé 30 foknál is melegebb lesz, de a hétvégére némileg mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A legjobb lovasíjászok találkoznak Magyarországon

2018. Június 17.

Fesztiválhangulat, standok, bemutatók, kézműves finomságok, tánc, koncertek és tábortűz várja az érdeklődőket július 3–8-ig a világ első lovas­íjász-világbajnokságán a pomázi magyar vár táborban.

Tatár Csilla a Családvarázsban!

2018. Június 17.

A műsorvezető-vlogger, kisfia és édesanyja a csalad.hu sorozatának új részében.

Az első gyermek után az apák átveszik a kezdeményezést

2018. Június 17.

Az apáknak meghatározó szerepük van abban, hogy mikor és hány gyermek születik egy családban. A legfrissebb kutatások szerint az első gyermek megszületése után mintha átvennék az irányítást, általában ők a kezdeményezői a második, a harmadik, a negyedik gyermek megszületésének - mondta Léder László pszichológus, az Apa Akadémia vezetője.

Az idén is lesz Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban

2018. Június 17.

Hamlet és Társai címmel rendezik meg idén a gyulai Shakespeare Fesztivált, amelyre július 9. és 15. között várják a közönséget a gyulai várszínházi évad keretében.

Ünnepeljük, tiszteljük, szeressük az apákat

2018. Június 17.

Egy gyermekeit egyedül nevelő apa hálás leánya volt az apák napja kezdeményezője az 1900-as évek elején Amerikában, azóta az egész világon ünneplik az édesapákat is. Ma már kutatások igazolják, hogy a nemiség kialakulásában vagy a karrierválasztásban óriási az apák szerepe.

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Táncfesztivál Győrben

2018. Június 17.

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált - tájékoztatta a szervező Győri Balett igazgatója az MTI-t.

Hat ok, amitől a júniusi babák különlegesek

2018. Június 17.

Statisztikák bizonyítják, hogy a kora nyári babákban mennyi lehetőség rejlik. Összeszedtünk hat, ezt alátámasztó érvet.

Emmi: az állam feladata a család és munka közti egyensúly elősegítése

2018. Június 17.

Az állam feladata, hogy elősegítse a család és munka közti egyensúly kialakítását - mondta Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az apák napja alkalmából az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Apák napja - gondolatok a prosztatavizsgálatról

2018. Június 16.

Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeljük. Egyre többen hálálják meg apró meglepetésekkel az apai gondoskodást is, a legnagyobb ajándék azonban a szeretteinkkel együtt töltött idő. A Czeizel Intézet egy gyakorló apa vallomásával és szakorvosi tanácsokkal segít abban, hogy a férfiak egészségük megőrzésével ott lehessenek gyermekük diplomaosztóján is. Többségük ugyanis berögzült tévhitek miatt nem jár szűrővizsgálatokra.

Pöttöm Fürdő óvodai pályázat

2018. Június 16.

Ha úgy érzi, hogy, gyermeke óvodai mosdójára ráférne a felújítás, jelentkezzen az újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Program pályázatára, vagy buzdítsa az ismerős szülőket, óvodapedagógusokat, hogy pályázzanak.

A diákmunkásnak is jár szabadság

2018. Június 16.

Az állami diákmunkaprogramban és diákszövetkezeti formában is van lehetőségük a tanulóknak nyári munkára. A nyári diákmunkát végző fiataloknak is jár szabadság, de ennek mértéke attól függ, milyen formában foglalkoztatják őket – mondta az InfoRádiónak a Saldo gazdasági tanácsadója.

Ez véresen komoly ügy

2018. Június 16.

Nemcsak a műtétekhez, de bizonyos gyógyszerek előállításához is nélkülözhetetlen a vér, ezért is fontos, hogy folyamatosan legyenek véradók. Erre a nyári szabadságok előtt még inkább szükségesnek tartják felhívni a figyelmet a szakemberek – figyelmeztet a Magyar Idők írása.

Vezessen körültekintően, nehogy elszegényedjen!

2018. Június 16.

Kezdetét vette a nyári szünet, az elkövetkező két hónapban rengeteg magyar család indul vakációzni. Az autósoknak azonban nem árt résen lenniük, hiszen bár az Európai Unió területén jogharmonizáció van a közlekedést illetően, rengeteg eltérés mutatkozik a különböző tagországok közlekedési szabályait illetően. Olyannyira, hogy egy-egy kevésbé ismert szabály be nem tartásáért akár 700 ezer forintos büntetést is fizethetnek a magyar autósok – figyelmeztet a Pénzcentrum cikke.

Cipővel a nappaliban: soha!

2018. Június 16.

Higgyék el, megéri a fáradságot! A kinti cipőt a szobába lépés előtt mindig le kell venni. Nem csak azért, mert így elegáns, hanem mert a lábbeli talpán annyi kórokozó tanyázik, hogy az felér egy egészségügyi atombomba erejével – figyelmeztetnek amerikai mikrobiológusok.

Megszavazták az iskolai egyenruhát a franciák

2018. Június 16.

Egyforma öltözékben feszítenek majd a kisdiákok Seine-et-Marne megye Provins településén ősztől. Egy helyi népszavazáson ugyanis úgy döntöttek a szavazópolgárok, hogy egyenruhát vezetnek be az alsó tagozatos általános iskolásoknak. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem bizonyított a viselet “kiegyenlítő hatása”.

Tihany a levendula fővárosa – megkezdődött a levendulafesztivál

2018. Június 16.

A június végéig tartó rendezvény látogatóit "szedd magad" levendulaszürettel, zenei és családi programokkal, valamint vezetett túrákkal várják.

Vonattal utazna? Tanulmányozza a nyári menetrendet!

2018. Június 16.

Életbe lépett a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje, amely augusztus 26-áig érvényes.