2017-08-21 19:00:00 Organum Pannonicum – bel canto

Összes cikk

2053-ban 8,8 milliárdan leszünk a Földön

2017. Augusztus 21.

2017. július 1-jén 7,6 milliárd ember élt a Földön, az 1950. évi valamivel több, mint 2,5 milliárdos népességszám napjainkra a háromszorosára gyarapodott. Az ENSZ számításai szerint továbbra is növekedő trenddel kell számolni, így válaszokat kell találni az olyan, egyre sürgetőbb demográfiai kihívásokra, mint a Föld túlnépesedése vagy a társadalmak öregedése.

Pályázat fiatal, hangszeres és énekes szólisták részére

2017. Augusztus 20.

A másfél éve elhunyt kiváló művész, zenekarvezető emlékére, hagyatékának gondozására, fiatal muzsikusok támogatására létrehozott Benkó Sándor Művészeti Alapítvány meghirdette pályázati kiírását Benkó-díjra.

Különös vonzalom: a szúnyogok sem szeretnek mindenkit

2017. Augusztus 20.

Vannak, akik egy-egy kertiparti után égő vörös csípésekkel kénytelenek nyugovóra térni, másokat azonban messziről elkerülnek a vérszívók. Vajon miért éppen az adott embert választják ezek az idegesítő rovarok, miért nem a szomszédot?

Az ország tortáit és a Szent István-napi kenyeret is meg lehetett kóstolni Budapesten

2017. Augusztus 20.

Magyarország tortáit, a Balatoni habos mogyorót, a cukormentes Pöttyös Pannit és a Szent István-napi kenyeret is megkóstolhatták az érdeklődők vasárnap a Magyar Ízek Utcájában.

Miért mondják a tapasztalt anyák a többi anyának, hogy „Élvezd ki a csecsemőkort!”?

2017. Augusztus 20.

A gyereknevelés egy óriási önismereti munka (is), ami abban is segít, hogy megértsük: túl sokat foglalkozunk a múlttal (mennyi minden történt aznap, a héten, a hónapban, ami nehéz volt) és a jövővel (mikor fog már aludni, enni, járni, nem szétszórni, szobatisztává válni). Ezekkel együtt a nehézségekre és a hiányokra fókuszálunk, ahelyett, hogy a jelennel foglalkoznánk.

Magyarok kenyere - Böjte Csaba: a világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

2017. Augusztus 20.

A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre - jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vasárnap Pécsett, a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén.

Ne vigye ki kutyáját a tűzijátékra!

2017. Augusztus 20.

Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet - mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

Mini császárokat nevel a szülői túlgondoskodás

2017. Augusztus 20.

Viselkedési problémák, romló tanulmányi eredmények és boldogtalanság – ezek lesznek az eredményei a szülői túlgondoskodásnak, vagyis ha a gyermeknek sosem mondanak nemet a szülei. Egyre jellemzőbb, hogy nem az elhanyagolt gyermekek, hanem a képzett középosztálybeli családok leszármazottjai viselkednek a legrosszabbul az iskolában.

A hisztirohamon is átsegít a humor

2017. Augusztus 20.

„A gyermekeknek sokkal jobb, ha egy nem tökéletes, de kiegyensúlyozott anyukájuk van, mintha egy állandóan feszült, mintaanya szerepnek megfelelni akaró szülő mellett kell élniük”. Ezt a szemléletet vallja Cselényi Daniella, hellomama.blog.hu szerzője, akinek oldaláról a humor és a kényes kérdések sem hiányoznak.

Operatív törzs: elmaradnak a légi parádé egyes elemei

2017. Augusztus 20.

Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását - közölte az operatív törzs vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Kié legyen idén a Kaszás Attila-díj?

2017. Augusztus 20.

Vasárnap éjfélig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire, a kiíró az elmúlt évekhez hasonlóan több mint tízezer szavazatra számít.

Történész: valódi nemzeti ünnep az államalapításé

2017. Augusztus 20.

Szeredi Pál történész szerint az államalapítás ünnepe az egyetlen, amely a magyar történelem sikeres, eredményes pillanatához köthető, ezért, bár állami ünnepről van szó, nemzeti jellege nagyon erős.

Felvonták Magyarország lobogóját az Országház előtt

2017. Augusztus 20.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Augusztus 20. - Debreceni virágkarnevál

2017. Augusztus 20.

Hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében tizennégy feldíszített virágkocsi vonul ma végig Debrecenben, a hagyományos augusztus 20-ai virágkarneváli menetben.

Új kenyere van Magyarországnak – Görböcnek hívják

2017. Augusztus 20.

A Magyar Pékszövetség 2011 óta minden évben megrendezi a Szent István-napi kenyérversenyt. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a csalad.hu-nak elmondta: a búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett.

Segíteni kell a gyermekek digitális gondolkodását

2017. Augusztus 20.

A robotika és a kódolás megtanulása, megszerettetése már az első osztályos kortól lehetséges. Ehhez csak a gyermeki érdeklődésre és egy inspiráló környezetre van szükség - hangsúlyozta Lénárd András, az ELTE Digitális Pedagógiai Tanszékének vezetője a Mindenki Akadémiáján tartott előadásában.

A Parlament adja az ünnepi tűzijáték hátterét

2017. Augusztus 20.

Új helyszínről: az Országház előtti Duna szakaszról, a Margit híd és a Lánchíd közötti három uszályról, valamint a Lánchídról lövik ki idén a tűzijáték bombáit. Ennek részleteiről beszélt a csalad.hu-nak Leskovics Éva, a szervezéssel és telepítéssel megbízott NUVU Kft. pirotechnikusa.

Elkezdődött a balatoni tűzijáték kavalkád – mutatjuk a 27 helyszínt!

2017. Augusztus 19.

Ha a család a Balatonnál nyaral, és maradt még szabadság a tanévkezdésig, egyáltalán nem szükséges útra kelni Budapestre az augusztusi ünnepi tűzijátékra, hiszen a tó körül akár több éjszakai látványosságot is végigcsodálhatnak. Van olyan település, ahol már este 9-kor fellövik az első rakétákat, de olyan is, ahol éjjel fél 11-ig kivárnak a kezdéssel. Mutatjuk a 27 helyszínt és a kezdési időpontokat.

Íme a privát autóvásárlók slágerlistája

2017. Augusztus 19.

Két Suzuki mellett a Dacia és a Toyota Yaris a magyar magánszemélyek kedvence. Slágerlista az újautó-piacról.

Gigalottónyeremény előtti tanácsok

2017. Augusztus 19.

Ma este gazdára találhat Magyarország történetének egyik legnagyobb lottónyereménye. Ha Ön lenne az a mázlista, aki viszi a főnyereményt, a Pénzcentrum alább közölt cikkéből alaposan tájékozódhat, arról, hogy a szakemberek szerint milyen elvek alapján érdemes befektetni a rengeteg pénzt. De van egy rossz hír is: amennyiben Ön már lottózott, nagy valószínűséggel pénzügyileg sérülékeny lehet. Alább az is kiderül, hogy miért.