Kétszer több diák táborozhat tavasszal a Balatonnál

Idén a tavalyihoz képest kétszer annyi gyermeket tud fogadnia az Erzsébet-tábor zánkai táborhelye, így több mint 20 ezer tanuló táborozhat tavasszal a Balatonnál – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A szervező Erzsébet Alapítvány a háromnapos tábori ottalvós osztálykirándulásokra húszféle teljesen ingyenes, és nem mindennapi programmal készül. Ezen túl térítésmentes a szállás és a napi ötszöri étkezés, továbbá a hazaútra hidegcsomag is biztosított a gyermekek számára.

A tavaszi Erzsébet-táborokba mindössze ezer forint részvételi biztosíték befizetése szükséges, amely mindezeket magában foglalja. A kormányzati táboroztatási programban kiemelt cél, hogy az iskolai osztálykirándulások terén is olyan sokszínű és egyedülálló lehetőségek váljanak elérhetővé, amelyek nem terhelik meg a családok pénztárcáját, és biztosítják a gyermekek tartalmas időtöltését, pihenését – hangsúlyozta az alapítvány.

A tavaszi osztálykirándulások turnusainak a zánkai táborhely május 1. és június 5. között ad otthont, ahol ingyenes szórakoztató, élményalapú és interaktív programok, könnyűzenei koncertek, csapatépítő, sport és hagyományőrző aktivitások várják a tanulókat, akiknek nem lesz idejük unatkozni.

A turnusok során Children of Distance, Burai Krisztián és Veréb Tamás koncert, ismeretterjesztő showműsorok, mozi, kalandpark, íjászat, valamint foci, lézerharc, sétahajózás, szablyavívás, trambulin, méta és Haditechnikai Park látogatás is szerepel a programok között.

Továbbá néptánc és táncház, számháború, állomásos játékok és kézműves foglalkozások is biztosítják a minimum 20, maximum 150 fős iskolai csoportokat aktív kikapcsolódását.

A részvételhez nem kell mást tenni, mint jelentkezni az erzsebettaborok.hu weboldalról elérhető E-TÁBOR PLUSZ szoftveren keresztül.

(csalad.hu)