2019-05-22 00:00:00 A tánc fesztiválja Veszprémben

Sikeres női vállalkozókat díjaztak

Sikeres női vállalkozókat díjazott a Professional Women's Association (PWA) - Sikeres Nők Egyesülete, valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány - közölte a SEED Alapítvány.

A két szervezet pályázaton kereste 2018 legsikeresebb női vállalkozóját, legsikeresebb női vezetőjét és leginspirálóbb női sikertörténetét, a győzteseket héttagú zsűri választotta ki.

A legsikeresebb női vállalkozó Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője lett.

Nagy Anna miután még fia óvodás kora előtt egyedülálló szülővé vált, segítséget és közösséget nem találva határozta el, hogy alapítványt hoz létre gyermeküket egyedül nevelő szülők számára. A kommunikációs szakember és egyedülálló anya 2005 óta szívügyének tekinti az Egyszülős Központ és annak minden tagjának jövőjét.

A legsikeresebb női vezető címet Ónodi Ágnes, a Babahordozó Kft. vezetője nyerte el. Ónodi Ágnes három gyermek édesanyaja, a Hordozóház alapítója és a hordozo.hu weboldal létrehozója. Célja, hogy tanácsokkal, hasznos információkkal lássa el az édesanyákat és a mamának és a babának legmegfelelőbb babahordozó eszköz megtalálásával segítse az életüket.

A leginspirálóbb sikertörténet elismerésben Palya Bea énekes-dalszerző részesült. Palya Bea sokoldalú előadó, magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más népek zenéiről is tanult, de népdalénekesként vált ismertté. A 2000-es évek második felétől munkásságában egyre hangsúlyosabbak saját szerzeményei, dalai. Két kislány édesanyja.

(MTI)