2019-05-22 00:00:00 A tánc fesztiválja Veszprémben

Irány a természet! Tavaszköszöntő családi programok a hétvégére

Akármennyire nehéz elhinni, máris itt van az első márciusi hétvége, az előrejelzések szerint ennek megfelelően tavaszias időjárással, úgyhogy irány a természet! Azért bőven kínálunk emellé beltéri családi programokat is.

A család a legnagyobb kincs

Farkasházi Réka és a Tintanyúl télbúcsúztató jelmezbálja voltaképpen egy vidám pótfarsang. Nem csoda, hogy a téli dalok mellett már a tavaszt is csalogatják a Hatszín Teátrumban szombaton 11 órától.

Csiribiri tavaszköszöntő családi délután

A Klebelsberg Kultúrkúriában például a Makám együttes műsora (Ákombákom) és az Álomzug Társulás előadása (Szépenszóló Fütyüri) mellett kézműves játszóház várja a látogatókat szombaton 15 órától.

Télűző-zajkeltő hangszerkészítés

Szintén szombaton Szentendrén a Parti Medvében fél 4-től készíthetünk télűző hangszereket, a zenéről a Borsa zenekar gondoskodik.

Szentendrei Karnevál

Maskarások, farsangi fánk variációk, fánksütő workshopok, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyermekprogramok, gasztronómiai vásár várja a látogatókat Szentendre Fő terén szombaton és vasárnap 10 órától.

Színház

Repül az alma

A darab egy emberkerülő öregúrról szól, akihez egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. Hogy ezután mi történik, kiderül a Kolibri Pince Színházban szombaton fél 11-től és 15 órától.

Bogyó és Babóca

A barátság egy esztendejét a mese négy évszakán át követhetik elsősorban az óvodások a Kolibri Fészekben pénteken fél 11-től.

Toda - a csoda gyermeknyelven

A helyszín ugyanaz, az időpont viszont már szombat fél 10 és 11 óra – ekkor ismerkedhetünk meg a bábozás legmodernebb irányzatait és a babákkal való játék legősibb gesztusait ötvöző előadással.

Kucok

A kucok egy barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat. Kucokfalva lakói a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes tagjai, segítőik pedig a gyermekek a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban szombaton fél 4-től és 17 órától.

Banyamosoda

A bábos-énekes vásári komédia főszereplője a királylányt fogva tartó boszorkány. Szerencsére jön egy királyfi – már ha a nézők is segítenek a Marczibányi Téri MK-ban szombaton 15 órától.

Babszem Jankó

A Ziránó Színház előadásában (Bethlen Téri Színház, vasárnap 10 órától) a kicsi hős nagy segítsége szeretne lenni édesapjának…

Az úgy volt...

A Hatszín Teátrumban vasárnap 10 órától követhetjük végig születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűgét Janikovszky Éva könyvei alapján.

Nyolckor a bárkán

Az RS9 Színházban vasárnap 11 órától derül ki, mi történik akkor, ha három pingvin csupán két jegyet kap Noé bárkájára, ahová, mint tudjuk, minden állatfajból csupán kettő juthat fel.

Koncert

Pizsamátor koncert és családi diszkó

A Rutkai Bori Banda kaland-dalaival perdülnek táncra a fánkitáni bennszülöttek, a balatoni indiánok, a vizpiciklin érkező hablegények, hableányok és persze a közönség a Trip Hajón szombaton 16 órától.

Csiribiri koncert

Halász Judit ezúttal a Klauzál Házban adja elő klasszikus dalait vasárnap 11 órától.

Tompeti és Barátai koncert

A Tompeti10 Jubileumi turné keretében a Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI-ben Tompeti és Csillagszemű mellett színpadra lép Garfield és Sütiszörny is vasárnap 11 és 16 órától.

Minden más

Kreatív kerámia kuckó

A helyszín még mindig a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ – KÖSZI, az időpont pénteken fél 5. A kuckóban a gyermekek játékos formában ismerhetik meg a különböző kézi és gépi agyagozási technikákat.

Kincskereső foglalkozás

Saját készítésű kincsestérképpel, kalózhajóval térhetünk haza a Mesemúzeumból szombaton, ha 11 órára elmegyünk a kincskereső foglalkozásra.

Mesterségek napja

A patcai Katica tanyán babát készíthetünk Rostás Klárával szombaton.

Farsangi álarckészítés

Kézműves foglalkozás és farsangi álarckészítés a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében a Barlang Dunaparti Művelődési Házban szombaton 10 órától.

Kreatív tudomány: rajzoljunk 3D-ben!

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyermekek kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban szombaton fél 11-től.

Motolla játszóház

A Marczibányi Téri Művelődési Központban szombaton fél 11-től kézműves délelőttre várják a kisgyermekes családokat.

Külön termek

A Műcsarnok azonos nevű kiállításához kapcsolódó családi napon szombaton fél 11-től Schopp Ildikó művészetpedagógus vezetésével kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká.

Sárkányeledel készítés

Szombaton 14 órától Balatonfüredre várják azokat a gyermekeket, akik szívesen készítenének sárkányeledelt.

Űrhajós Pizsamaparti

A pécsi Planetáriumban (a Zsolnay Kulturális Negyedben) szombaton este fél 7-től vasárnap reggelig tart az űrhajózás tematikájú Da Vinci Pizsamaparti. Az ottalvós rendezvényen az űrhajózás titkaival ismerkedhetnek meg a pizsamás felfedezők.

Kőketánc

A jelmezes bálra zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket a Marczibányi Téri MK-ba vasárnap 10 órától.

Medve Matek Élménynap

A debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban vasárnap 10 órától próbálják meg izgalmas élménnyé tenni a matematikát.

Papa, mama, gyermekek...

A Veszprémi Kabóca Bábszínház családi napjának programján vasárnap 10 órától kézműves foglalkozások, babaszínházi előadás és Csipkerózsika várja az érdeklődőket.

Games Day Budapest 2019

A rendezvény a hazai figurás terepasztalos stratégiai társasjátékok rajongóinak legnagyobb összejövetele vasárnap 9 órától a TEMI Fővárosi Művelődési Házában.

(csalad.hu)