2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Gőzerővel készül a családvédelmi csomag

A családpolitikai és a külügyi kabinet üléseivel ért véget a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – értesült a Magyar Nemzet. A családpolitikai kabinet folytatta a miniszterelnöki évértékelőn bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervvel kapcsolatos tárgyalásokat.

A képviselők úgy határoztak, hogy február végéig be kell nyújtani az Országgyűlésnek azt a négy javaslatot, amely szükséges a családvédelmi intézkedések bevezetéséhez. Az ülésen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ismertette a Fidesz és a KDNP képviselőivel a várható intézkedéseket.

A szerdán kezdődött, háromnapos ülés nyitányaként Orbán Viktor ismertette a következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét. A kormányfő beszélt a családvédelmi akcióterv hét pontjának minél előbb szükséges jogszabályokba foglalásáról, mert július elsejétől hat programot szeretnének útnak indítani. A négygyermekes anyák adómentessége az, ami 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani.

Az ülésen Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a képviselőknek a gazdaság helyzetéről.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy a tavalyi 4,8 százalékos GDP-növekedés, amely az uniós átlagot háromszorosan múlta felül, biztos alapot ad a családvédelmi intézkedések véghezviteléhez.

(Magyar Nemzet)