2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Farsang minden mennyiségben - hétvégi családi programajánló

Itt a farsang, ennek megfelelően rengeteg, az ünnephez kapcsolódó programot ajánlunk a hétvégére. Lesz köztük kézműves foglalkozás, koncert, jelmezkészítés és szörnyszelídítés is.

Farsangi Forgatag

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban szombaton 10 órától kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő programokkal, diafilmvetítéssel és állatos kvízekkel várják a látogatókat. Lesz népi játszóház, ősi meseház és mesesarok is.

Farsangi kézműves foglalkozás

Aki ugyanekkor álarcokat szeretne készíteni, vagy gipszet festene, az a Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI-be menjen.

Itt a Farsang!

A Kolompos koncert és táncház témája mi más lehetne szombaton 11 órától, mint a farsangi szokások, játékok, mindez táncos-ügyességi vetélkedőkkel fűszerezve a Kispesti Munkásotthonban.

Űrdöngölők Farsang

Rutkai Bori Banda zenekara a Családi vasárnap keretében lép fel a Klauzál Házban vasárnap 10 órától. A koncert mellett kreatív foglalkozások és társasjáték kavalkád is várja az érdeklődőket.

Itt a farsang, áll a bál!

A Családi Alkotóműhely keretében készülhetünk a farsangra, süthetünk fánkot és varrhatunk jelmezt – mindezt különleges technikákkal, izgalmas anyagokból a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban vasárnap 10 órától.

Kőketánc-Rongyosbál

A Marczibányi Téri Művelődési Központban zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket vasárnap 10 órától.

Rémségek kicsiny múzeuma

Farsangi mulatság és szörnyszelídítés – nem rossz program vasárnap 10 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban, nem igaz? Mindehhez a fantázián kívül nem kell más, mint megannyi színes, csillogó papír és anyag.

Farsang a Tücsöktanyán

A Kobzos együttes táncháza, Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör és játszóház várja a látogatókat a Tücsöktanyán vasárnap fél 11-től.

Apraja napja

A Kultúrházak éjjel-nappal sorozatban is a farsang lesz a téma, a Vigyázó Sándor Művelődési Házban vasárnap 16 órától batyus bálon és kézműves foglalkozáson vehetünk részt.

Színház

Batu-tá kalandjai

Batu-tá nem más, mint Vitéz László afrikai unokatestvére. Sok mindenben hasonlítanak egymásra, például mind a kettőjüknek piros a sipkája és ha kell, mind a kettő előkapja a maga palacsintasütőjét-majomkenyérfa husángját. Hogy milyen kalandokon megy keresztül Batu-tá, az kiderül a Budapest Bábszínházban pénteken 10 órától.

Holle anyó

A klasszikus mese óvodás és kisiskolás gyermekeknek szóló változatát (sok verssel és zenével) élvezhetjük végig a Budapest Bábszínházban pénteken 10 órától.

Mágikus állatok iskolája

Ugyanekkor a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban megtudhatjuk, milyen érzés lenne, ha volna egy saját, csakis hozzánk kötődő állatunk, aki megért és akivel beszélgetni is lehet.

Lúdas Matyi

Lúdas Matyit nem kell bemutatni, ezúttal a Bóbita Bábszínház előadásában izgulhatjuk végig a történetét a Klebelsberg Kultúrkúriában pénteken délután fél 3-tól.

Süsü, a sárkány kalandjai

Ha Lúdas Matyit nem kellett bemutatni, akkor legalább olyan igaz ez Süsüre, akivel a hétvégén kétszer (szombaton 11 és vasárnap 10 órától) is találkozhatunk a Hatszín Teátrumban.

A bagoly, aki félt a sötétben

A gyermeki borzongás természetes dolog, a félelem az élet része – ezt is megtanulhatják a gyermekek a Kolibri Fészekben szombaton fél 11-től látható darabban.

Boribon cicája

Boribon és Annipanni egy éhes cicát találnak és befogadják. De mi legyen a neve? A kínzó kérdésre a TEMI Fővárosi Művelődési Házában kaphatunk választ szombaton 10 órától.

Segítség, ember!

A mesejáték kisfiú főhőse, Ember Elek nagyon szereti az állatokat. Csak az nem biztos, hogy jól. Kedvencei bírósági tárgyaláson döntenek ebben a nagyon fontos kérdésben az Angyalföldi JAMK-ban vasárnap 11 órától.

A csillagszemű juhász

Vajon mennyire időszerű egy ilyen mese 2019-ben? Nos, a Budapest Bábszínház szombaton 15 órától kezdődő előadásából kiderül, hogy nagyon is, hiszen a darab a hatalom mibenlétével foglalkozik - mindenféle politizálás nélkül.

Minden más

Manófaktúra – Fák

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Üllői úti könyvtárában ezúttal újrahasznosítva védjük a környezetet, miközben kreatív, új technikákat is tanulhatunk a mesés kézműves programsorozatban pénteken 17 órától.

VII. Budapesti Halfesztivál

Fűtött sátrak, koncertek, akváriumok, élményhorgászat, óriásbogrács – és persze több száz fajta halétel vár mindenkit az ELTE Lágymányosi Campus parkolójában mindkét hétvégi napon 10 órától.

VIII. Csepeli Disznótor

A disznótoros ételek és kézműves termékek mellett lesz interaktív gyermekprogram, táncház, óriásbábos, zenés műsor, koncert is a Királyerdei Művelődési Házban. A buli már szombaton reggel 8 órakor megkezdődik.

Fürdőnap a múzeumban

Játékos élő kiállítás, szappanöntés bemutató, fürdőgolyó készítés és interaktív tárlatvezetések várják a látogatókat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szombaton 10 órától.

OviMozi Dezsővel

A diavetítés szerencsére a jelek szerint kiirthatatlan, most szombaton fél 11-től például interaktív formában a Hellóanyuban élvezhetik a gyermekek (és a felnőttek).

Szombati szemezgető

A Magyar Nemzeti Galériában szombaton 11 órától lesznek játékos foglalkozások családoknak.

Mágikus tárgyak

Az alkotó workshopon vérfarkasálarc-készítésben jeleskedhetnek az érdeklődők a Katona József Színházban vasárnap 10, 14 és 18 órától.

Képzőművészeti gyalog-galopp

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum családi hétvégéjén ló és ember kapcsolata lesz a középpontban. Megnézhetjük a múzeum Nemzeti lókiállítás című tárlatát, majd lófestés következik. Mindez vasárnap 10 órai kezdettel.

Világforgó

A Veronaki Zenekar családi koncertje igazi világzenei csemege, melyben a zenekar különböző kultúrák népzenéjét és gyermekdalait ötvözi saját zenei elképzeléseivel az Óbudai Kulturális Központban vasárnap 10 órától.

Kellemes hétvégét és jó farsangolást mindenkinek!

(Család.hu)