2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

A kormány családpolitikai döntései 80 százalékos lakossági támogatást élveznek

A kormány családpolitikai megoldásait társadalmi konszenzus övezi. Tízből nyolc megkérdezett jó döntésnek tartja a családok kiemelt támogatását – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában.

A felmérés – amelyet 2018. november 9. és 16. között készítettek ezer ember telefonos megkérdezésével – adatai szerint a családpolitika központba állításával (81 százalék), a csok-kal (68 százalék) és a családoknak juttatott több támogatással (69 százalék) is túlnyomó többségben egyetértenek az emberek.

Nemcsak a többgyerekes családok esetében magas a csok elismertsége: a 18 évnél fiatalabb gyermektelenek körében 67, az egygyermekes családoknál 74 százalék tartja jónak a kezdeményezést.

A demográfiai fordulat szorgalmazása pártok feletti, nemzeti ügynek tekinthető, mert pártszimpátiától függetlenül mind a baloldali, mind a jobboldali érzelmű szavazók jelentős többsége egyetért a támogatások mértékének növelésével. A jobbikosok 90 százaléka, a baloldali szimpatizánsoknak pedig bő kétharmada, 68 százaléka.

(MTI/csalad.hu)