2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Trendi esküvőt szeretne? Ezekre figyeljen 2019-ben!

Egyre több a házasságkötés Magyarországon (2010 óta csaknem másfélszeresére nőtt az esküvők száma), ami persze kihívás elé is állítja a házasulandókat: nemcsak az időzítés miatt, hanem mert nyilván mindenki divatos, trendi esküvőt szeretne. Most utóbbiban próbálunk meg segíteni, avagy jöjjön, mi kell egy menő esküvőhöz 2019-ben!

Színek

Ha minden igaz, 2019 színe a világos, napos, pink-narancs lesz. A Living Coral névre keresztelt árnyalat tökéletesen megy az esküvőkhöz, különösen nyáron, amikor a virágoktól kezdve a ruhákon és a sminken át az esküvői tortáig minden ebben a színben pompázhat.

Visszatérés az egyszerű ruhákhoz

Sokan felsóhajthatnak, hiszen 2019-ben visszatérnek az egyszerű és klasszikus esküvői ruhák. A trend zászlóvivője ki más lenne, mint Meghan Markle, aki tavaly megmutatta, hogy milyen gyönyörű lehet a klasszikus és egyszerű. Ehhez persze alapvető fontosságú a megfelelően szabott, a menyasszonyra illő ruha.

Háromrészes öltöny a vőlegénynek

Az elmúlt évek lazább divatja után jönnek (pontosabban: visszatérnek) a háromrészes öltönyök, a legutóbbi divatnak megfelelően kissé szűkre szabva. Aztán amikor beindul a lagzi, a zakó lekerülhet, fel lehet tűrni az ingujjat és jóval lazább, menőbb külsővel kezdődhet a tánc!

Éljen a természetesség

Az idei esküvőkön a természetes, friss virágok és zöldek uralkodnak majd, mi több, utóbbiak egyre nagyobb teret hódíthatnak el előbbiektől.

Dúsgazdag esküvői torták

Nem mintha eddig olyan borzalmasak lettek volna az esküvői torták, de 2019-ben minden eddiginél fantáziadúsabb kreálmányokkal számolhatunk. Monogramok, fantasztikus textúrák, dekoratív díszítések állítják el kollektív lélegzetünket az ígéretek szerint.

Környezettudatos és etikus esküvők

Ha már említettük Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét, a környezettudatosság az ő esetükben is kiemelt fontossággal bírt, legyen szó a dekorációról, a menyasszonyi ruha elkészítéséről vagy a tortáról.

Illatos esküvő

A gyertyák mindig is részei voltak egy romantikus esküvőnek, idén annyival bolondíthatjuk meg ezt a szép hagyományt, hogy illatos gyertyákat használhatunk. Az illat aztán utána még sokáig életünk legszebb napjára emlékeztethet minket.

Illusztrált meghívók

Lassan a számlákon kívül már csak az esküvői meghívók érkeznek postán, nem csoda, hogy egyre többen gondolják úgy, érdemes igazán megadni a módját egy szép levélnek. Egyre gyakoribbak a kézzel illusztrált darabok, melyek igazán személyessé varázsolhatják a meghívót.

Színes konfetti

A közösségi oldalak (leginkább talán az Instagram) az esküvők esetében is egyre komolyabb tényezőnek számítanak, a látvány, a színek kavalkádja és a csillogás is egyre fontosabb lesz. Készüljünk fel jó sok, nagyon színes konfettivel!

Hosszú asztalok kis virágokkal

A kerek asztalok rajtuk a nagy csokrokkal a múlté, helyettük érkezett a hosszú asztal és a kisebb virágok. Így egyrészt az ifjú pár sem érzi úgy, mintha kiállítási tárgy lenne, másrészt a vendégek is látják egymást. (És persze nagyszerű fotókat lehet így készíteni az Instagramra...)

Az esküvői szerepek keveredése

A nyoszolyólány lehet férfi is, és a ceremóniamester nő, a virágot szórhatja a nagymama – a hagyományos szerepek háttérbe szorulnak, a lényeg, hogy olyanok segítsenek nekünk és legyenek körülöttünk, akik fontosak nekünk.

Velencei Esküvőkorzó

A terveket, ötleteket persze meg is kell valósítani, ehhez pedig rá kell találnunk a megfelelő ruhatervezőre, virágkötőre, cukrászra, dekoratőrre és fotósra. Indulásként érdemes lehet ellátogatni az Esküvőkorzóra a Velencei-tó partjára február 16-án, ahol személyesen egyeztethetünk azokkal, akik segítenek az álmokat valósággá változtatni.

(Család.hu)