2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

A nők a külsejükön, a férfiak a személyiségükön változtatnának

A nők a külsejükön, a férfiak a személyiségükön változtatnának - derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felmérésének eredményeiből. A válaszadók 26 százaléka tett 2019-re újévi fogadalmat. A legtöbben utazni szeretnének, míg a spórolással, munkával, rossz szokásokkal kapcsolatos fogadalmak az utolsó helyekre szorultak.

Legnagyobb arányban a nők mondták, hogy megfogadtak valamit erre az évre: mégpedig homlokegyenes mást, mint amiket a férfiak.

„Elutazni valahová, ahol még sosem jártam” – az igennel válaszolók több mint fele ezt fogadta meg 2019-re. 47 százalékuk életmódváltással kapcsolatban fogadott meg valamit, 48 százalék a külsején változtatna. Érdekes, hogy rossz szokással (például dohányzás) kapcsolatban mindössze 17 százalék fogadkozna, munkahellyel és tanulással kapcsolatban is csak 16 százalék tett valamilyen ígéretet önmagának.

A férfiak és a nők fogadalmai eltérnek: míg a nők a külsejükkel és utazásaikkal kapcsolatban, addig a férfiak személyiségfejlődésükkel és anyagi helyzetükkel kapcsolatban javítanának életükön, valamint családjukkal is szeretnének több időt együtt tölteni.

Nagyok a korosztályi eltérések is: a 30-39 éves kor között például a legtöbben (87%) a külsejükkel kapcsolatban tettek ígéreteket önmaguknak, második legfontosabbnak pedig az énidőt tartja ez a korosztály. Az ötvenes korosztály számára legfontosabb cél elutazni valahová, ahol még sosem jártak, 60 éven felül pedig az egészséggel kapcsolatos fogadalmak szerepeltek kiemelt helyen.

2018-ra a válaszadók mindössze 17 százaléka tett újévi fogadalmat - kiugró arányban a 25 és 29 év közöttiek, nekik 60 százalékuk tartotta fontosnak ezt a hagyományt. A fogadkozók 63 százaléka önmagával akart többet törődni tavaly, sportolni, utazni szeretett volna, 59 százalékuk pedig egészsége érdekében életmódot szeretett volna váltani.

Arra is kíváncsi volt a Bónusz Brigád és a GKI Digital, hogy a 2018-ra tett fogadalmakat betartották-e a válaszadók? Úgy tűnik igen, 78 százalékuk úgy érzi, hogy legalábbis részben sikerrel járt, minden tizedik válaszadó pedig maximálisan teljesítette a saját magának előírtakat.

(Család.hu)