2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Vízkereszt vagy amit akartok - programajánló

Elérkezett az év első hétvégéje, ami a munka- és iskolakezdés ellenére még nyilván sok család számára az ünnepi időszak lezárásának jegyében zajlik. Az általunk ajánlott programok egy része is ilyen, persze emellett azért felhívjuk a figyelmet érdekes színházi előadásokra és kirándulni is mehet, aki sportosan kezdené az évet.

A karácsonyi időszak vége

Adventtől Vízkeresztig

A hétvégén a legtöbb decemberben indult, az ünnepekhez kötődő program ér utoljára látogatható, ezek közül emeltünk ki párat. Ilyen például a Nagytétényi Kastélymúzeum sorozata, melynek keretében koncertek, tárlatvezetések, játékok, kézműves foglalkozások, játszóház és még sok érdekes program várja a látogatókat vasárnapig.

Szulyovszky Sarolta grafikusművész kiállítása

Utoljára láthatók ebben az ünnepi időszakban a Klebelsberg Kultúrkúriában Szulyovszky Sarolta grafikusművész különleges hangulatú meseillusztrációi, melyek az ünnepvárás, a tél varázslatát, titkait idézik meg.

Kőketánc - Három királyok

Vasárnap délelőtt 10 órától a Marczibányi Téri MK-ban zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket.

Színház

Repül az alma

A Kolibri Pincében pénteken fél 11-től megtekinthető előadás egy zárkózott öregúrról szól, akit egy nap meglátogat az unokája, akivel messze kerültek egymástól. A bácsi házát a falubeli gyermekek nem túlzottan kedvelik, rohadt almákkal dobálják a házát. Vajon mi az előítélet titka és túl lehet-e lépni rajta?

A karácsonyi rózsa legendája

A mese szerzője nem más, mint a Nobel-díjas svéd írónő, Selma Lagerlöf. A csodáról, a hit erejéről és a megbocsátásról szóló előadást a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban játsszák pénteken és szombaton 11 és 15 órától.

A Sötétben Látó Tündér

A Sötétben Látó Tündér az Örkény Színházban meséli el szombaton 11 órától, hogyan tanult meg látni a sötétben, és miként járta meg (ráadásul oda-vissza!) a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének legsötétebb szegletét.

Toda - a csoda gyermeknyelven

Orosz Klaudia bábjai egészen különleges átváltozásokon mennek át a szemünk láttára a Kolibri Fészekben vasárnap fél 10-től és 11 órától.

Az úgy volt...

Talán ajánlónak a darab elé elég egy név: Janikovszky Éva. Az ő könyveiből állt össze a Hatszín Teátrum darabja gyermekekről, kiskamaszokról és persze szülőkről. Megtekinthető vasárnap 14 órától.

Macska voltam Londonban

Péter magányos angol kisfiú, aki nagyon szeretne egy cicát, ám nem lehet neki. Aztán egyszer csak megjelenik Jennie, a kóbor macskalány, aki úgy érzi, gazdái elfeledkeztek róla, ezért mindenkire haragszik. Hogy mi a történet vége, az kiderül a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban vasárnap 15 órától.

Mozi

Asterix: A varázsital titka

A hét egyik premierjében Csodaturmix rájön, hogy öregszik, így meg kell keresnie örökösét. Asterixszel és Obelixszel elindul keresztül Gallián, hogy találjon egy druidát, aki méltó a varázsital receptjének megismerésére.

Kezedben a sorsod

A másik mozipremier történet egy francia tiniről szól, aki káprázatosan tehetséges zongorista, de nagyon rossz környékről származik. Vajon képes lesz-e saját érdekében élni az eséllyel és a konzervatóriumban zenét tanulva elindulni a nagy versenyen? Mathieu hamar válaszút elé kerül…

Mindenmás

Manófaktúra – Mókus

A programsorozat a környezetvédelem fontosságára hívja fel kicsik és nagyok figyelmét, akik kreatív, új technikákat is tanulhatnak a FSZEK Üllői úti Könyvtárában pénteken 17 órától.

Évindító élménytúra Dobogókőre

Aki szeretné lemozogni az ünnepi időszak lakomáit, az ne hagyja ki ezt a különleges bakancsos túrát, melyen Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével az erdő csodáját is megismerhetjük. Indulás szombaton fél 10-től, a túra elsősorban 10 éven felülieknek ajánlott.

Mese Habbal

A Téli mesék sorozat előadásait érdekes programok kísérik, például zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, vagy kézműves foglalkozás az Aztapasztával. Mindez szombaton 10 órától a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Érzékeny hálózatok

Némileg nagyobbaknak való program a Kassák Múzeum családi napja szombaton 10 órától. Ekkor az avantgárd lapok jellegzetes képtípusával, a hálózati ábrával ismerkedhetünk meg közelebbről beköltözve egy-egy ábrába, mi több, megalkotva a sajátunkat.

Hahó Újév

Újévköszöntő családi délután a Hahó együttessel, Varázs Tamás bűvésszel, a Tűzfészek Társulat zsonglőrködő előadásával és sok egyéb érdekes programmal a Klebelsberg Kultúrkúriában szombaton 15 órától.

Autómodell börze

Az autók szerelmeseinek sem kell sokat várni az év első érdekes programjára, hiszen a Kispesti Munkásotthonban vasárnap 9 órától rengeteg különböző méretű és kidolgozottságú modelleket nézhetnek meg az érdeklődők.

(Család.hu)