2019-07-12 00:00:00 Göcseji Dombérozó negyedik alkalommal

Időjárás jelentés az év utolsó napjaira

Ismét itt a hosszú hétvége, pontosabban a hosszú év vége; sok család tervez ilyenkor kirándulást, utazást, szabadtéri programot. Az időjárás nem lesz túl mogorva hozzájuk, de csapadék azért olykor előfordulhat.

Enyhe időjárással zárul az óév, de sokfelé kell számítani csapadékra, főleg esőre. A Köpönyeg tájékoztatása szerint szombaton változóan felhős, párás, északkeleten tartósabban ködös, ködfelhős idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. Napközben gyengül a szél, és 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső, a hegyekben havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik. A csúcsérték +6 fok körül várható.

Szilveszter napján délelőtt még erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, és fokozatosan mérséklődik a szél. Délután +5, éjfélkor kb. +1 fok valószínű.

Újév napján aztán ismét változóan felhős, párás időre van kilátás, jelentős mennyiségű csapadék azonban nem lesz. Gyenge szitálás előfordulhat. Reggel -2, délután +4 fok körüli értékek várhatók

(csalad.hu)