2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Hétvége a karácsony jegyében

Nyilvánvalóan a karácsonyi készülődés áll már minden család életének középpontjában ezen a hétvégén, de azért a rohanás közepette érdemes időt szakítani a közös programokra is. Ebben próbálunk segíteni ajánlónkkal.

A korábbi hetekben már ajánlott adventi programok és helyszínek természetesen még most is élnek, a Várkert Bazárt, Óbudát és a többieket most nem sorolnánk fel külön ismét – rengeteg karácsonyi vásár és program várja a nézelődni vágyókat.

Pagony Adventi mesedélután

Pénteken délután fél 5-től viszont ismét lesz Pagonyi Adventi mesedélután. Írókkal, illusztrátorokkal lehet találkozni és beszélgetni, emellett apró kézműveskedés is vár mindenkit.

Betlehemi kis jászolnál

A Hahota Gyermek Színház karácsonyi előadásán kicsik és nagyobbak is átérezhetik az első karácsonyeste egyszerű szeretetét, a jászol melegét, hiszen Jézus születésének éjszakáját mutatja be a történet a KULTI - Albertfalvi KH-ban szombaton 10 órától.

(FB - Albertfalvi Közösségi Ház‎Betlehemi kis jászolnál)

Karácsonyi készülődés a Mesemúzeumban

Ajándékkísérő kártyák készítése, karácsonyi papírzacskó hajtogatása és saját készítésű teakeverék – mindez Farkas Réka iparművész segítségével a Mesemúzeumban szombaton 11 órától.

IV. Zuglói Kori és Adventi Sokadalom

Koncertek, tűzzsonglőr show, lézer show és jégszobrász várja a látogatókat a Bosnyák téren vasárnap 15 órától.

Színház

Pipp és Polli

A darab Axel Scheffler mesekönyv-sorozata alapján készült, mely egy kisegér és egy nyuszi kalandjairól szól. Kezdés szombaton 10 órakor a Budapest Bábszínház Kemény Henrik termében.

Utazás a szempillám mögött

Ugyanekkor a Hatszín Teátrumban nézhetjük meg Csukás István darabját, melyben egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul, keresi és közben sok mindennel találkozik.

Hamupipőke

A Játékszínben szombaton 11 és 15 órától nézhetjük meg a klasszikus mese változatát a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett előadásában.

Kis Mackó nagy utazása

Bábjátékkal egybekötött meseolvasás Ingrid Uebe azonos című meséje alapján az Óbudai Platán Könyvtárban szombaton 11 órától.

Kukacmatyi

Ha Kovász Emil esti sétáján rálép egy kukacra, abból csak baj lehet. Az meg már végképp fura, ha a kukacot hazaviszi, ruhát ad rá, névvel ruházza fel, sőt zongorázni is megtanítja. Furán hangzik? Ezért kell megnézni a Kolibri Fészekben vasárnap fél 11-től!

Pöttöm Panna

Andersen egyik kedves meséje, a Pöttöm Panna története az Újszínház Bubik István stúdiószínpadán elevenedik meg vasárnap 11 órától.

Minden más

Mézeskalácsváros a Bálnában

Az alkotók önmaguk és a látogatók örömére helyezik el alkotásaikat a szoborban. Az évek során elkészült már így a Jurassic Park, a Millenium Falcon dokkolója, a Hóemberváros főtere, a Roxfort Varázslóképző, Berg Judit Rumini-meséje alapján a Szélkirálynő, vagy Bartos Erika meseszereplőinek Pillének, Bogyónak, Babócának a házai. Irány tehát a Bálna szombattól egészen február végéig!

A 8. Mézeskalácsváros (2017) látképe (Fotó: Tóth Nikoletta © mezeskalacsvaros.hu)

Vonatok ünnepe

Kvízjátékok, Apró kezek műhelye, mézeskalács díszítés, digitális vonatozás és téli makettház építés várja a látogatókat a Miniversumban szombattól a téli szünet végéig.

Mozi

Mary Poppins visszatér

Az újragondolt klasszikusok korát éljük a mozikban, úgyhogy aligha meglepő, hogy a világ leghíresebb dadusa sem úszta meg. Mary Poppins az immár felnőtt Banks testvérekhez látogat el, természetesen akkor, amikor a legnagyobb szükségük van rá és az izgalmak közepette levegye a gyermekek felvigyázásának súlyát a megözvegyült Michael válláról.

(csalad.hu)