2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Gyermekversek rászoruló gyermekeknek

A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat különleges Adventi kalendáriumában minden nap hazai hírességek szavalnak el egy-egy gyermekverset.

Szavalt verset többek között Kiss Endi, a Hooligans énekese és lányai, Gönczi Gábor, Krizsó Szilvia, Gömöri András Máté, Dés László énekelt, Zola a New Level Empire énekese pedig saját verset adott elő. A legfrissebb felvételen Majka mondja el Varró Dani: Lecsöppenő Kecsöp Benő című versét.

A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat bántalmazott, családjukból kiemelt gyermekeknek biztosít biztonságos családokat. A szolgálat idén már közel 100 családdal dolgozik együtt, biztosít pszichológiai tanácsadást számukra, és látja el őket egyéb adományokkal.

Sajnos ezeknek a gyermekeknél nagyon gyakori az elhanyagolás. A gyermekek sokszor megfelelő élelmet sem kaptak, nemhogy mesét, verset mondtak volna nekik.

A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat idén elhatározta, hogy speciális adventi kalendárt készít a gyermekeknek, amivel egyúttal a nevelőszülőség fontosságára, az áldozatos munkát végző szülőkre is ráirányítja a figyelmet - közölte a szervezet.

(Család.hu)