2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Népszerű a nyelvvizsga- és KRESZ-tanfolyam díjának visszatérítése

Idén már 30 ezer fiatal igényelte vissza a nyelvvizsga, és 10 ezer 20 év alatti a KRESZ-tanfolyam és vizsga díját.

Sikeresek a fiatalok mobilitását és nyelvtudását segítő kormányzati intézkedések – jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin elmondta: 2018 január elsejétől van lehetőség az első sikeres nyelvvizsga díjának visszatérítésére. Ezzel azok a 35 év alatti fiatalok élhetnek, akik komplex és legalább középfokú nyelvvizsgát tesznek.

Megjegyezte: a támogatás azoknak is jár, akik korábban már szereztek nyelvvizsgát. Azok, akik sikerrel veszik az akadályt, 34 ezer 500 forintot igényelhetnek vissza.

Idén 30 ezren éltek a lehetőséggel. A legtöbben, az igénylők 78 százaléka, angolból vizsgázott, a második helyen a német nyelv szerepel.

A KRESZ-tanfolyam és vizsga díjának visszatérítésére július óta van lehetőség.  Az elmúlt fél áv alatt 10 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. Ezt, a legfeljebb 25 ezer forintos támogatást a 20 év alattiak vehetik igénybe.

Novák Katalin megjegyezte: ha egy fiatal megszerzi a jogosítványt, vagy nyelvvizsgát tesz, növeli a versenyképességét a munkaerőpiacon.

(Család.hu)