2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Nyilas Misi Pakkokat kaptak a nevelőszülőknél élő gyermekek

A Debreceni Református Nagytemplomban ajándékozta meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat több száz gyermekét és családját. Örömmel érkeztek a gyermekek, hogy átvegyék a számukra előkészített Nyilas Misi Pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaitól - közölte a szervezet.

"Sokfelől jöttünk, sokfélék vagyunk, de mindannyian Krisztushoz tartozunk" - fogalmazott Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

"Egy gyermek sokszor érezheti magát egyedül az életben. Ilyen például az első nap az iskolában, vagy nagyobb korban az első randi előtti félelem. De hála a nevelőszülőknek, ezek a gyermekek karácsonykor sosem érzik magukat egyedül, hiszen az egyik legfontosabb ajándékot már megkapták: a családot" - mondta Beszterczey András, a Szeretetszolgálati Iroda vezetője.

Az idén 10 éves Nevelőszülői Hálózat a jubileum alkalmából több kategóriában is díjazta a jelenlévőket. Köszöntötték az Év Nevelőszülőit, az Év Tanácsadóját, az Év Ügyintézőjét, valamint az Év Szakmai Vezetőjét. A gyermekek sem maradtak ki a sorból: a nyáron meghirdetett rajzpályázat nyerteseit köszöntötték, valamint külön elismerték azokat a nevelt gyermekeket, akik egyetemi tanulmányokat végeznek, és ezzel is példát mutatnak sorstársaiknak.

Az ünnepi alkalmat színesítette az Abaújvári Bábmissziós csoport műsora és a gyermekek énekei, szavalatai - számolt be a Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány.

(MTI)