2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Hétvége az Advent és Mikulás jegyében

Kicsit még a Mikulás is velünk lesz a hétvégén, ám a legtöbb program már az Advent jegyében zajlik. Azért ígérjük, annak sem fogunk ajánlónkkal csalódást okozni, aki színházba, koncertre vagy moziba menne.

Advent

M2 Mikulás expressz

A Vasúttörténeti Park rendezvénye rengeteg izgalmat tartogat a legkisebbeknek és a legnagyobbaknak egyaránt: mást ne mondjunk, karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal lehet utazni péntektől vasárnapig.

Adventi készülődés

A Bajor Gizi Színészmúzeumban saját dekorálású jegyzetfüzeteket készíthetünk akár ajándéknak is. Emellé tea, kávé, ráhangoló zene és kellemes hangulat jár szombaton 11 órától.

Adventi Mesehotel

A 100 éves Gellért Szállóban játszóház, mézeskalács díszítés, karácsonyfadísz építés, anya-lánya ékszerkészítés, Adventi Vasútmodell Kiállítás és még számos program várja az érdeklődőket mindkét hétvégi nap 10 órától.

Halász Judit koncertje

Lehet Advent Halász Judit koncert nélkül? Na ugye! Most szombaton 11 órától a Klebelsberg Kultúrkúriában láthatjuk és hallhatjuk a generációk kedvencét.

Zsongó Advent

Családi délután kézműves foglalkozással, játékkal, zenével, néptánccal a KULTI - Őrmezei KH-ban szombaton 13 órától.

III. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó

A Magyar Nemzeti Múzeumban a hétvégén nem csak kézműves termékek között válogathatunk, lesznek kézműves bemutatók, koncertek, sőt, vívóversenyek is.

Mikulás a palotában

Nagy játékkészítés és cserebere várja az érdeklődőket a Petőfi Irodalmi Múzeumban vasárnap 10 órától.

Mikulásország a Stefánián

Üvegfestés, csuhébáb készítés, gipszfestés, karácsonyi és mikulás díszek készítése és vetélkedők – ez is vasárnap 10 órától lesz, helyszín a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ.

Adventi vásárok

Mindemellett persze nyitva vannak a már bemutatott adventi vásárok, például Óbudán, a Várkert Bazárban és a Városháza parkban.

Színház

A bagoly, aki félt a sötétben

A gyermeki borzongás természetes dolog – derül ki a Kolibri Fészekben pénteken 10, szombaton pedig 15 órakor kezdődő előadáson.

Locspocs, a kis tengeri szörny

A helyszín marad, csak az időpontok cserélődnek fel, azaz péntek 15 és szombaton 10 órától ismerkedhetünk meg Locspoccsal, a nagy tenger kis szörnyével, aki azt hiszi magáról, hogy gyáva és rossz gyermek, pedig bátor, erős, és jó szíve van.

Hogyan fogjunk csillagot?

A Mazsola-bérlet keretében látható előadás hőse egy kisangyal. Theónak kissé hamisan szól az éneke, unja a tökéletes felhőket és nem igazán képes bárkire, vagy bármire vigyázni. Hogy mi lesz vele, az kiderül a Klebelsberg Kultúrkúriában pénteken fél 3-tól.

Sárkányölő Krisztián

Janik László bábjátéknak készült mesejátékából igazi emberi előadás lesz, a szó szoros értelmében is, hiszen színészek adják elő a színpadra felszaladó, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyermekekkel együtt a József Attila Színház Előcsarnokában szombaton 19 és vasárnap 10 órától.

Két Mikulás egy erdőben

Az előadás elején megérkezik Mikulás bácsi és egy régi mesébe kezd, melyet aztán a gyermekekkel együtt énekekkel, versekkel tesznek még izgalmasabbá az Óbudai Kulturális Központban vasárnap 10 órai kezdettel.

A császárfiú álma

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban vasárnap 15 órától ismerkedhetünk meg a 15 éves Csia Csingi császárral, aki apja halála után lép trónra. Nősülnie is kellene, ám ő nem akar engedni a hagyománynak, nem hagyja, hogy anyja válasszon neki jövendőbelit, inkább a szívére hallgatna. Vajon boldog lesz a történet vége?

Cerka Tinka és a szürke Lord

A Thália Színház Arizona Stúdiója ad otthont vasárnap 15 órától a találékony cerkalánynak és persze a neki segítő, rajzoló gyermekeknek.

Minden más

Kézműves vásár és ajándékkészítő műhelyek

Több mint ötvenféle kézműves technikával készült ajándéktárgyat készíthetünk és válogathatunk is közülük a hétvégén a Hagyományok Házában.

Téli Játékfesztivál

Aki szereti a stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékokat, vagy gyermekét ismertetné meg készségfejlesztő és építőjátékokkal, annak szombaton 10 órától a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a helye.

Barangoló: Advent

Az adventi időszak ünnepein barangolhatunk végig, Szent Miklós-nap, Luca napja, karácsony, szilveszter... Betlehemes játék idéz fel régi népszokást, de lesz kézműves foglalkozás is az Óbudai KK – Civil Házban szombaton 11 órától.

Saturnalia

Az Aquincumi Múzeumban természetesen a karácsonyi ünnepkör a téma, lesz Trappolka zenés foglalkozás, ókori játék, ajándékkészítő kézműves foglalkozás is, méghozzá vasárnap 11 órai kezdettel.

Kőketánc - Mikulásos táncház

Zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket a Marczibányi Téri Művelődési Központban vasárnap 10 órától.

Csajkovszkij: A diótörő

Nincsen karácsonyi szezon A diótörő nélkül, ezúttal a Pesti Vigadóban élvezhetjük a Royal Ballet előadásában vasárnap 15 órától.

Mozi

A Grincs

Két bemutató is lesz a héten, az egyik egy klasszikus karácsonyi mese sokadik újragondolása, ezúttal animációs filmként. Dr. Seuss főhőse egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti.

Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren

A másik premier egy magyar rajzfilm, méghozzá a Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják. Az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik…

Mindenkinek kellemes készülődést és jó szórakozást a hétvégére!

(Család.hu, Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)