Az étel mellett élményekre is szükségük van a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Mikulás napján hatvan halmozottan hátrányos helyzetű vidéki gyermeket vitt el a Gyermekétkeztetési Alapítvány a Grincs című animációs film bemutatójára. A kisiskolások beszélgethettek a film főszereplőjének hangját adó Nagy Ervinnel, és Mikulás-csomagot is kaptak tőle - közölte a szervezet.

"Ez a nap életre szóló élmény lesz a gyermekek számára, akik közül nem mindenki járt még Budapesten, de moziba is legfeljebb kétévenként jutnak el. A közös élmény összeforrasztja őket, erről hónapokig fognak mesélni" - értékelte a programot Gusztafil Ildikó, az oroszlányi Benedek Elek iskola intézményvezetője.

"Sosem láttam még szemüveges filmet. Ez szuper" - lelkesedett a 3D élményért Attila, a Cseppkő gyermekotthon 10 éves lakója, és hozzátette: "az is nagyon jó volt, hogy Ervin bácsi eljött. Egy igazi színész!"

Az ismertség kötelezettséget is jelent - vallja az alkalmi Mikulás, Nagy Ervin, aki tudja, milyen, sorsát is meghatározó találkozás volt az ő számára is, hogy gyermekként egyszer beszélgethetett Máté Gáborral. Ha nélkülöző gyermekekről van szó, rá kell szánni az időt, energiát - tette hozzá.

"A nélkülöző, gyakran erősen ingerszegény környezetben élő gyerekeknek élményekre is legalább akkor a szüksége, van, mint ennivalóra. Legalább ünnepkor, ez is jár az ebéd mellé" - mondta az esemény alkalmából Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke.

(MTI)