A legboldogabb iskola

Megválasztották a legboldogabb általános iskolát az Egyesült Királyságban. A döntés érdekessége, hogy az intézmény egy kifejezetten hátrányos környéken van, ahol a tanárok sokszor saját maguk mossák ki az arra rászoruló diákok ruháit és pótolják a legnagyobb titokban a karácsonyi ajándékokat.

A Lancashire megyében fekvő Fleetwood általános iskolája, a Flakefleet lett a legboldogabb az Egyesült Királyságban, méghozzá pontosan azért, ahogyan a tanárok és a személyzet viszonyul a diákokhoz és mert minden nehézség ellenére megpróbálják a boldogságot a napi munka középpontjába állítani.

„Az elmúlt hónapokban a kollégák enni hoztak a gyermekeknek, kimosták a ruháikat és szükség esetén születésnapi és karácsonyi ajándékokat is vettek nekik. Mindezt úgy, hogy közben mindenki megőrizhette a méltóságát” – írta a pályázatban Dave McPartlin igazgató.

„Mindannyian nagyon izgatottak lettünk, amikor kiderült, hogy felkerültünk a szűkített listára, az pedig, hogy mi lettünk a végső győztesek is, maga a megvalósult álom” – ezt már a brit HuffPostnak mondta az iskola vezetője.

„Egyike vagyunk azoknak az iskoláknak és cégeknek, ahol felismerték, hogy a boldog munkaerő sokkal jobban dolgozik. Nem kétséges, hogy a boldog diákok jobban teljesítenek az iskolában” – tette hozzá Dave McPartlin.

A Laughology nevű oktatási szervezet által kiírt National Happiness Awards (Országos Boldogság Díj) pályázatának elbírálói döntésükkel az iskola a diákok, a tanárok és a kisegítő személyzet jóléte érdekében tett erőfeszítéseit ismerte el.

„A személyzet elhivatottságának és a közösségi érzésnek hála az elmúlt két évben az iskola tekintélye nőtt, és az elmúlt egy évtizedben most először sikerült betölteni minden tanulói helyet” – indokolt a díjat odaítélő bizottság szóvivője.

A National Happiness Awards elismerést három éve alapították, célja az, hogy ezen keresztül ismerjék el a legboldogabb brit iskola, tanár, vállalkozás és szervezet működését. Idén mintegy 200 jelentkező közül dönthettek az arra hivatott testület tagjai.

 

(csalad.hu)