2019-04-24 08:00:00 Nemzetközi kortárstánc fesztivál Miskolcon

Hétvége az Adventvárás jegyében

Bár nem is olyan nagyon régen még nyárias meleg volt, lassan november vége felé járunk, azaz várhatjuk az Advent közeledtét. Várjuk nagyon, ám emellett más programokat is ajánlunk a hétvégére.

Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár

A budapesti Városháza parkban például már megkezdődött a téli fesztivál, ahol hétvégén gyermekprogramok, gyermekszínházi előadások, közös éneklés és kézműves foglalkozások vannak, érkezik a Bárókerti Bábszínház, a Tekergő Színház és a Muzsikáló Manó Matiné.

Csodavárás a téli estékre

Az Adventváró koncert és alkotóműhely keretében karácsonyi énekek és altatódalok hangzanak el a Csodaváró és a Csillaglepte CD-kről, mézeskalácsot lehet díszíteni, angyalkákat és üdvözlőlapokat készíteni – mindezt az Óbudai KK – Csillaghegyi KH-ban szombaton 10 órától.

Színház

Zsuzsika hangja

Amikor pénteken 15 órakor a gyermekek megérkeznek a Karinthy Színházba, beleshetnek a próbába, egy különleges világba, a színház varázslatába. Zsuzsika a gyermekek segítségével megtanulja, hogy csak akkor sikerülhet az előadás, és csak akkor történhet meg a csoda, ha megtanuljuk tisztelni a másikat és ha megtanulunk együtt játszani.

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak

A különös című előadást a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban nézhetjük meg pénteken és szombaton 15 órától, amikor kiderül, hogy egy agyrázkódás is lehet jó, ha cserébe az ember megismerkedhet az őrangyalával.

Gingalló

A Budapest Bábszínházban szombaton fél 11-től indulhatunk egy különleges zenei utazásra, varázslatos helyszínek várnak a felhőktől a tenger mélyéig.

Szegény Dzsoni és Árnika

A klasszikus mese színdarabváltozatát szintén a Budapest Bábszínházban nézhetjük meg szombaton fél 3-tól és 17 órától.

Banyamosoda

A bábos-énekes vásári komédia főszereplője a (természetesen gonosz) boszorkány, aki fogva tartja a királylányt. Szerencsére jön egy királyfi… a boldog befejezéshez azonban a nézők segítsége is kell a Marczibányi Téri MK-ban szombaton 15 órától.

Óz, a csodák csodája

Sokat nem kell ajánlgatni ezt a darabot, Dorothy és kutyája, Totó történetét a Vígszínházban nézhetjük meg szombaton 17 órától.

Lúdas Matyi

Lúdas Matyi és Döbrögi históriáját ezúttal az Óbudai Kulturális Központban izgulhatjuk végig vasárnap 10 órai kezdettel.

Koncert

Aprók tánca

Az aprók (és a nagyobbak) a Kolompos Együttessel táncolhatnak és énekelhetnek pénteken fél 5-től az Óbudai KK – Békásmegyeri KH-ban. Aligha kell ennél vidámabb és pezsgőbb hétvégeindító…

Alma Együttes

…Hogy aztán szombat délelőtt 10 órától a Kispesti Munkásotthonban folytatódhasson a buli az Alma Együttes koncertjével.

Liszt-kukacok Akadémiája

Kicsit komolyzeneibb vizekre evezve, a Zeneakadémia zenés beavató foglalkozása a klasszikus zenével, a népzenével és a jazz-zel ismerteti meg a kicsiket szintén szombaton 10 órától.

Malek Andi és az Esze Ment Mese Band

Szinte biztos, hogy remek koncertet élvezhetünk Malek Andrea és együttese előadásában a Vigyázó Sándor MH-ban vasárnap 10 órától.

Minden más

Az eltűnt Rácváros emlékezete

A családi nap a régi Tabánba kalauzol minket, megtudhatjuk, kik éltek ebben a mára eltűnt városrészben, felfedezhetjük a műhelyeket, a piacot, a szerb templomot, az egykor itt zajló életet egy nagy családi játékon keresztül a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában szombaton 11 órától.

Fiókba rejtett terek

A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjén olyan művet alkothatunk, amiről csak sejthető, mit ábrázol. A foglalkozás alatt el kell mesélni a képet és emellett egyéb érdekes kihívások is várnak ránk szombaton fél 11-től. A programra előzetesen jelentkezni kell.

Idő és formák

A Földtörténet során az élővilágban történt evolúciós változásokról beszélgethetünk Barnacka Mária paleobotanikussal a Magyar Természettudományi Múzeumban szombaton 10 órától.

Téli PagonyFeszt

A PagonyFeszt téli változatában a Petőfi Irodalmi Múzeumban szombaton 10 órától bábszínház, Babaróka felolvasószínház, Matricás Laci előadás, Rutkai Bori-koncert, meseolvasás, játékok, társasozás, kézműves foglalkozások, felolvasósarok várja az érdeklődőket.

Családi nap a Capa Központban

Felfedezhetjük a kiállítás fotóit, kiderül, hogyan kúszik be a természet a városba, vajon mit élnénk át, ha létezne időutazás és még sok minden más. Kezdés szombaton 11 órakor (legalábbis ha eltekintünk az időutazás lehetőségétől…).

Katalin napi bál

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várják az érdeklődőket a Marczibányi Téri MK-ban vasárnap 10 órától.

Terra-Akva Börze

Négy szinten találkozhatunk terráriumi és akváriumi állatokkal, felszerelésekkel, tanácsadással a TEMI Fővárosi Művelődési Házában vasárnap 10 órától.

UPeramesék Papagénóval

A zenés gyermekelőadás alatt bemerészkedhetünk az operák világába a gyermekekkel. Interaktív zenei csemege sok humorral az UP Újpesti Rendezvénytéren vasárnap fél 11-től.

Jó szórakozást és Adventvárást mindenkinek!

(Család.hu)