2019-07-12 00:00:00 Göcseji Dombérozó negyedik alkalommal

Rajzpályázat karácsonyra

A Hagyományok Háza Szállást keres a szent család címmel rajzpályázatot hirdet gyermekek számára három korcsoportban, óvodások és iskolások számára.

A legszebb alkotásokat kiállítják, a zsűri által kihirdetett nyerteseket értékes díjakkal jutalmazzák. A pályamunkák leadási határideje november 30., az eredményhirdetéssel és díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitó a Budai Vigadóban lesz december 16-án.

Pár évtizeddel ezelőtt, szüleink, nagyszüleink idejében nem telhetett el Szent Család-járás nélkül egy Advent sem. A népesebb falvak minden utcájában egy-egy Szent Családot ábrázoló képet kísért szállásra a fiatalság és minden olyan lakos, aki csatlakozni szeretett volna a kísérethez. Az első Rorate-misén a falu plébánosa megáldotta, megszentelte a Szent Családot ábrázoló képeket. Esti harangszókor gyülekeztek, majd betértek csoportonként az utcák első házaiba.

A Hagyományok Háza által meghirdetett Szállást keres a Szent család című karácsony rajzpályázat nagyszerű lehetőség, hogy a gyermekek és segítőik ráhangolódjanak az ünnepre. Hogy tájékozódjanak, tanuljanak egy már-már kiveszőben levő népszokásról, és a fantáziájukat használva mutassák be nekünk Mária és József betlehemi vándorlását, a betlehemi istállót, vagy akár a kisded köré gyűlő látogatókat.

További információk: itt.

(kultura.hu)