2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Nem csak Márton-nap – programok a hétvégére

Vasárnap Márton-nap, amihez rengeteg népszokás kapcsolódik. Ez a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, nem meglepő, hogy nagy lakomákat rendeztek és sokszor tartottak bálokat, vásárokat is. Mi is ajánlunk Márton-napi programokat bőséggel, de emellett természetesen akad más is a tarsolyunkban.

Márton-napi programok

Márton-napi kézműves foglalkozások

A Cinkotai Tájházban szombaton kora reggel 8 órától libatömés, libakép készítés, írótoll használat és kenőtoll készítés várja az érdeklődőket.

Kőketánc - Márton-napi libás táncház

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, kézműves foglalkozással múlathatjuk az időt a Marczibányi Téri MK-ban vasárnap 10 órától.

VII. Országos Márton-napi makettkiállítás és verseny

A 100 éve véget ért I. világháborúra emlékeznek az Óbudai KK – Békásmegyeri KH-ban a hétvégén, méghozzá makettekkel, kiállítással és neves előadókkal.

Márton napi koncert a Kifli zenekarral

Az Alma együttesből lett Kifli zenekar az angyalföldi Tücsöktanyán vár mindenkit, de lesz kézműves hűhely, társasjátékkör és játszóház is, mindez vasárnap fél 11-től.

Színház

Batu-tá kalandjai

Batu-tá nem más, mint Vitéz László afrikai unokatestvére, kalandjai is legalább olyan érdekesek és izgalmasak. Mindenre fény derül a Budapest Bábszínház Kemény Henrik termében pénteken 17 órától és szombaton fél 11-től.

Macska voltam Londonban

Nem kell a brit fővárosig, elég a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházig mennie (pénteken 10, szombaton 15 órára) annak, aki megismerné Peter, a magányos angol kisfiú és Jennie, a kóbor macskalány történetét.

Árnyjáték a kastélyban

A klasszikus árny-színjátszást felelevenítve jelmezeket ölthetünk, zenéket választhatunk, mindenféle jeleneteket játszhatunk el árnyalakokként a Nagytétényi Kastélymúzeumban szombaton 10 órától.

Utazás a szempillám mögött

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az elgurult golyójátéka álmában is gurul, Lackó keresi és közben sok mindennel találkozik. Hogy mivel, az kiderült a Hatszín Teátrumban vasárnap 11 órától.

Mesék a tejúton túlról

A Családi Vasárnapok keretében 10 órától két gyermek varázslatos utazásának (nem akárhogy: egy irányíthatatlan biciklin repülve a Tejúton) lehetünk tanúi a Lipták Villában.

Koncert

Hahó Együttes

Játszva tanulás, ráadásul ökotudatosan. Nem csak koncert tehát ez, hanem beszélgetés is a minket körbevevő világról. Helyszín a Barabás Villa, időpont

vasárnap 11 óra.

Belvárosi Betyárok

A nevével ellentétben kifejezetten szelíd és kedves zenekar a Budapest Jazz Clubban mutatja be legújabb, A Tündértó Partján című lemezét vasárnap délelőtt fél 11-től.

Kucok

A kucok egy barátságos rejtekhely, ide viszi el a jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes a gyermekeket, hogy segítsenek megtalálni az elveszett királylányt. Hogy sikerül-e, az kiderül a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban vasárnap fél 4-től és 17 órától.

Alma együttes

Ha volt Kifli, akkor legyen Alma is, az alaposan átalakult zenekar az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában muzsikál vasárnap 10 órától.

Mindenmás

Budapest pop-up képeslap készítés

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a hétvégén utolsó alkalommal állíthatjuk össze és színezhetjük ki saját Budapest képeslapunkat – vagy akár tervezhetünk is magunknak a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.

A fény diadala

Díválin, a fények ünnepén Indiában este lámpásokat gyújtanak a házak ablakaiban, hogy a gazdagság és jólét istennője megáldjon minden szépen kivilágított házat. A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban pénteken fél 4-től ennek alkalmából indiai stílusú mécsestartókat készíthetünk, hogy mi is becsalogassuk a jó szerencsét.

Hófehér Karácsony

Meglepően közel van a karácsony (másfél hónap gyorsan elrepül), így aztán Rofusz Kinga pénteken nyíló és egészen december közepéig látogatható kiállítása is aktuális az Óbudai KK – 3K-ban.

Társasjátékok Ünnepe

Újdonságok a nagyvilágból, helyi versenyek, játéktesztelés, kiállítások és még sok minden vár a Lurdy Házban egész hétvégén.

Földtudományos Forgatag

Interaktív geokiállítás, avagy évmilliók kéz- és testközelben a Magyar Természettudományi Múzeumban a hétvége két napján.

Rovarbörze

Idén ősszel is gyönyörködhetünk a világ minden tájáról származó rovarok, lepkék színpompás látványában. Mindezt a Kispesti Munkásotthonban vasárnap 9 órától.

Vasútmodell kiállítás

Hatalmas terepasztalok, interaktív játszóház Thomas vasutakkal, éjszakai vonatozás, LEGO város működő vasutakkal és RC helikopter bemutató is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Klebelsberg Kultúrkúriában péntektől vasárnapig.

Jó szórakozást és kellemes pihenést mindenkinek!

(Család.hu)