2019-07-12 00:00:00 Göcseji Dombérozó negyedik alkalommal

Novák Katalin: jelentősen emelkedett a nők munkaerőpiaci jelenléte

Az elmúlt években jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte, a közéleti jelenlétüket tekintve azonban Magyarország még nincs a lista élén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy szakmai fórumon.

Novák Katalin fővédnökségével pénteken indult el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja. Az államtitkár a megnyitón kiemelte, hogy lehetőséget kívánnak adni a nőknek, és fontosnak tartják, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképző, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.

Az MCC a 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indította el új képzését. Novák Katalin elmondta: nagy érdeklődés övezte a programot, nagy volt a túljelentkezés; így részletes, minőségi választási folyamatban került ki a jelentkezők közül az a 17 nő, aki részt vehet a programon. Nemcsak női előadók lesznek és nem is kizárólag női témák, hanem számos közéleti ügyet megvitatnak a képzés során.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója elmondta: az 1996 óta működő MCC célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik az átlagnál többet szeretnének elérni az életben. Hozzátette, hogy az Emmi támogatásával több más projektjük is indul, illetve indult az idén – a Kárpátaljai Közéleti Akadémiát például a múlt hétvégén nyitották meg. A női közéleti vezetőképzés elindításával az a céljuk, hogy javuljon a nők közéleti szerepe Magyarországon.

(MTI/csalad.hu)