2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Ösztöndíjprogram startupoknak

Elindult a régió első startup programja, a V4 Startup Force, a Design Terminal szervezésében indított ösztöndíjprogram célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok erősítése - közölte a Design Terminal.

Közölték: az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával, a Design Terminal és partnerei, a szlovák 0100 CAMPUS, a lengyel Foundation for Technology Entrepreneurship és a cseh UP21 közös munkájának eredményeként jöhetett létre.

Kitértek arra: a négy kiválasztott startup részt vesz egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, amely alatt tréningeken, mentorálásokon és üzleti találkozókon szereznek tapasztalatokat. Ezt követően egy 10 napos tanulmányútra indulnak a visegrádi régióba, ahol lehetőségük lesz üzleti kapcsolataik bővítésére nagyvállalati partnerekkel, emellett kormányzati személyekkel is találkozhatnak.

A kiválasztott startupok között Magyarországot az Aeriu képviseli, mely cég raktárépületek logisztikai folyamatait könnyíti meg az általa kifejlesztett drónszoftver segítségével. A csapat nagyvállalati partnerei között olyan jelentős társaságok találhatóak, mint az IKEA, a Nestlé és az Audi.

A cseh Aibrace karkötője életet menthet olyan vészhelyzetben, amely a szívhez, idegrendszerhez vagy légzési problémákhoz kapcsolódik. A szlovák Freya a családtervezés lehetőségeit mutatja be a gyermekvállalás előtt állóknak. A negyedik startup, a lengyel Runvido a legújabb technológiát szolgáltatja ahhoz, hogy megkönnyítse a vállalkozások kommunikációját felhasználóikkal.

A programról bővebb információ itt olvasható.

(MTI)