2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Kutatók Éjszakája és Szent Mihály-nap - hétvégi programajánló

A hétvégén első alkalommal lesz kétnapos a Kutatók Éjszakája, mely rengeteg programmal várja az érdeklődőket. Emellett ajánlunk több Szent Mihály-napi eseményt és persze sok egyéb érdekességet is a hét utolsó napjaira.

Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy egész Európát átfogó rendezvénysorozat, amit idén először két nap (pénteken és szombaton) rendeznek meg. Különböző szórakoztató, elgondolkodtató kísérleteket láthatunk, megnézhetünk laborokat és számtalan egyéb érdekességet.

Európa 340 városában több mint 21 ezer kutatóval lehet találkozni és beszélgetni. Budapesten például a Magyar Nemzeti Múzeumban pénteken 15 órától rejtvényfejtés lesz régész módra, azaz kirakóként állíthatjuk össze a múlt részleteit.

Tárlatvezetés lesz a Magyar Természettudományi Múzeumban (szintén pénteken, de már 17 órától), ahol emellett előadások, műhelyprogramok és játékok várnak minden érdeklődőt. A programokból itt lehet válogatni.

Szent Mihály-nap

A hétvégén több program is lesz a Szent Mihály-nap alkalmából. Például a kispesti Templom téren, ahol szombaton színpadi előadások, koncertek, kirakodó vásár és számos családi program várja az érdeklődőket.

Szintén szombaton (16 órától) az Óbudai KK – Csillaghegyi KH-ban a Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubját mutatják be és miközben fő a halászlé az udvaron, mi játékosan dalokat tanulhatunk, vagy rophatjuk a Szent Mihály-napi táncházban.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Mihály-napi táncház lesz vasárnap 10 órától, zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket.

Színház

Miaú

A Bábrakadabra Bábszínház babaszínházi előadását az angyalföldi Tücsöktanyában lehet megnézni pénteken délelőtt fél 11-től. Az élőzenés darab alapját Szutyejev Miaú című meséje adja.

Kippkopp és Tipptopp

Immár klasszikussá vált mese elevenedik meg a Kolibri Fészekben pénteken fél 11-től, aztán szombaton és vasárnap fél 10-től és 11-től. A darabra akár egészen pici babákat is várnak, hiszen azt kifejezetten nekik fejlesztették ki egy uniós projekt segítségével.

Meséről mesére - A só

Családi délután zenével, tánccal az Eötvös10-ben szombaton 16 órától. A meséket a nézőkből „átváltozott” színészek adják elő.

A kis herceg

A könyv zenés mesejáték-változatában nem csak a gyermekeket várják a Ferencvárosi Művelődési Központban vasárnap 16 órától.

A medve, akit Vasárnapnak hívtak

És ha már vasárnap, a Kolibri Fészek előadásában fél 11-től egy olyan mesét nézhetünk meg, melynek főszereplője, Alex arra kíváncsi, mit érez a macija, amikor megölelik, vagy kimosva a szárítókötélen lóg. Aztán jön a fordulat, mert a kisfiú egy nap a szobája helyett egy játékboltban ébred Medveországban.

Az aranyszőrű bárány

A Kabóca Bábszínház előadásában vasárnap 10 órától rímes, versekben megírt fabulákat hallgathatunk meg Ágoston Béla zenéjével az Óbudai Kulturális Központban.

Zene

Dúdolj! Ringass! Táncolj!

Ha már a zenénél tartunk, akkor rögtön ajánlunk is egy kifejezetten babáknak szánt népzenei koncertet az Óbudai KK – Csillaghegyi KH-ban pénteken fél 11-től. A koncerten néptánc is lesz, közben a babák kedvükre mászkálhatnak.

Liszt-kukacok Akadémiája

A Zeneakadémia zenés beavató foglalkozását elsősorban a kisiskolásoknak ajánlják szombaton 10 órától.

Kolompos-koncert

A Kolompos együttes gyermekműsorát a Benczúr Házban élvezhetjük vasárnap fél 11-től.

Szeleburdi Játéksziget

Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje fél órával később kezdődik (tehát vasárnap 11 órakor) a Budapest Jazz Clubban, de minden bizonnyal ugyanolyan kellemes kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyoknak, mint a Kolompos.

Minden más

Őszi gombanapok

Itt az ősz és vele a beköszöntött a gombászás. A Magyar Természettudományi Múzeumban péntektől vasárnapig interaktív gombakiállítás, gomba-szépségverseny, élethű gombamúmiák és még jó pár izgalmas dolog vár mindenkit.

Óbudai Piknik

A Civil és Nemzetiségi Napon szombaton fellép az Apacuka Zenekar, de lesznek vásári komédiások, gyermekműsorok, állatsimogató és kézműves foglalkozás is.

Magyar Népmese Napja

A Tündérkert galériában szombaton fél 11-től Klárisok mesekoncert, babakuckó, MeseKépTár várja a családokat.

Klauzál Ház Nyílt Nap

A KlauzálHázban szombaton déltől nyílt nap keretében lehet kipróbálni a Csupa-Csoda Játszóteret, lesz kreatív vásár és workshop, ügyességi vetélkedő, ringató és még sok érdekesség.

Mozi

Apróláb

A héten filmet is tudunk ajánlani, méghozzá az amerikai animációs fajtából. A főszereplő egy jeti, aki állítólag látott már aprólábat, azaz embert. A kérdés tehát az, mi történik akkor, ha valami, aminek nem hiszel a létezésében, a te létezésedben nem hisz.

(Család.hu, Fotó: Balogh Zoltán/MTI)