Gyermekeknek is rendeznek akadályfutó versenyt a Normafánál

Nemzeti hajsza elnevezéssel akadályfutó versenyt rendeznek a Normafánál szeptember 29-én; az akadályok az állóképességet és a szellemi frissességet is próbára teszik, a feladatoknál a népi hagyományokból merítettek - mondta el az M1 aktuális csatornán az esemény főszervezője.

Tálos Gergő közölte: 7 és 14 kilométeres távon indulhatnak a részvevők, akiknek komoly szintkülönbségekkel kell megküzdeniük, mert "hegyen-völgyön, erdőben, ösvényeken" halad a verseny útvonala.

Az akadályokkal az állóképességet és az ügyességet teszik leginkább próbára, de lesznek memóriát igénylő feladatok is - tette hozzá. Kiemelte, hogy a hagyományőrzés fontos szerepet kap, lesz íjászat, csatacsillag-dobás, gólyalábon járás vagy éppen csúzlizás is.

Tálos Gergő szólt arról is, hogy ez lesz a második Nemzeti hajsza, a Normafánál indulnak a futamok, nevezni online hétfő estig lehet, de helyszíni nevezésre is van lehetőség. Mint mondta, a gyermekeknek külön versenyt hirdettek meg délutánra, és lesz élményfutam is, ahol nincs időlimit a befutásnál.

(MTI)

(Fotó: Pannonhajsza/FB)