2019-03-25 19:00:00 Koncert a Zeneakadémián

Édes hétvége előtt - programajánló

Túl az első iskolai héten igencsak ránk (és persze elsősorban a gyermekekre) fér egy kis kényeztetés, amiben nem is lesz hiba, hiszen a hétvége részben a csokoládé jegyében telik majd – persze akadnak bőven másfajta programok is.

Édes hétvége

Édes Napok Budapest

Rögtön pénteken 10 órától egészen vasárnap 23 óráig tart a Bazilika előtti Szent István téren és a Zrínyi utcában a Csokoládé- és Édességünnep. Talán elég annyit írni, hogy ez Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, ingyenesen látogatható édesség tematikájú rendezvénye.

Praliné túra

Igazi praliné túrán vehetünk részt a hétvégén a Csokoládé Múzeum jóvoltából pénteken 13 és 16 órakor, szombaton és vasárnap pedig fél 10-től és 14 órától. Utána még mindig át lehet menni az Édes Napokra…

Színház

Cinderella - Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról

A klasszikus mesét feldolgozó musicalt 6 éves kor felett mindenkinek ajánlják, megnézni az ExperiDance előadásában szombaton 11 és 15 órától lehet a RaM Colosseumban.

Csipkerózsika

Még egy klasszikus, ezúttal a Duna Palotában a Noir Színház előadásában, szombaton 15 és vasárnap 16 órától.

A nyúl és a róka: újabb három móka

A Gardrób Művészeti Csoport zenés mesejátéka a Zölderdőbe (na jó, a MüPába szombaton 11 órától) kalauzol el minket, ahol a Nyúl és a Róka éppen a kertben eszeget, hogy aztán számtalan érdekes és vicces kaland történjen velük.

Ősz az erdőben

A RépaRetekMogyoró Produkció zenés mesejátékában egy kis kecskegida eltéved az erdőben, ahol találkozik a rókával (már megint ez a róka…). A róka megígéri, hogy nem falja fel, ha a kecskegida jól válaszol furfangos kérdéseire. A kérdések, miként az egész darab, az ősz témaköre körül mozog a Fedák Sári Színházban szombaton 11 órától.

A három kismalac és a Vicces Farkas

A kismalacok játszani akarnak, a Vicces Farkas viszont őket szeretné. Ebből aztán mindenféle érdekes kaland keveredik ki a Mesekocsi Színház Társulatának előadásában a Center Színházban szombaton 11 és 16 órától.

A Belga - Trükkös nyomozó

Bűntény történt a Bűvész Színházban. Vajon kiderül, ki a tettes? Alighanem igen, ha Damien White-tal tartunk az interaktív bűvészműsorban és mi is igazi nyomozóvá válunk. Mindez természetesen a Bűvész Színházban szombaton 18 órától.

Az úgy volt...

A Janikovszky Éva könyveiből készült előadás alighanem jó szórakozást garantál mindenkinek a Hatszín Teátrum előadásában vasárnap fél 11-től és 14 órától.

Zene

Mozart, a csokigolyók sztárja 0.1

Az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté karmester vezetésével kalauzol végig (sok vidámsággal) minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjének zenei világán a BMC Koncertteremben szombaton fél 11-től.

Zenebona - Ne csak hallgasd!

A címből már alighanem kiderült, hogy interaktív foglalkozásokról van szó, szóval zenét „csinálhatunk” a Müpa Lépcsőtermében szombaton 11 órától.

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Gryllus Vilmos egy egész lemeznyi dalt írt egy családi biciklizés történetéből, ezt hallgathatjuk meg a Puskin moziban vasárnap 10 órától.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar

A Költők Parkjában szombaton 14 órától gyermekdalok, népdalok, megzenésített versek varázsolnak el minden érdeklődőt.

Kőketánc - Évadnyitó táncház

Zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyermekeket a Marczibányi Téri Művelődési Központban vasárnap 10 órától.

Minden más

Mesék királyokról és királyfikról

Be kell vallanunk, nagyon szeretjük a diafilmeket, mert visszahozzák a gyermekkorunkat. Aki hozzánk hasonlóan így érez, az ne hagyja ki a Mesemúzeum diafilmvetítését szombaton 11 órától.

Mesés hétvégék – Szivárványos évadkezdés

Az Óbudai KK – Csillaghegyi KH-ban szombaton 10 órától ünneplik a nagyokat, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába kezdtek járni – megmutathatják, mit tanultak a nyáron.

IV. Újbudai Egészségpart családi nap

Az eseményen egészségügyi szűrésen vehetünk részt, de emellett színpadi koncertek, interaktív gyermekprogramok, családi edzések is lesznek a Feneketlen-tónál vasárnap 10 órától.

(Család.hu)