2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Rózsaszín lánchídi séta a mellrák elleni küzdelemért

 Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szeptember utolsó vasárnapján rendezi meg Budapesten a hagyományos rózsaszín lánchídi sétát "Minden nő számít!" szlogennel.

Évente közel 8500 főt diagnosztizálnak Magyarországon mellrákkal, élete során minden 8-9-ik nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

"A szervezett országos emlőrák szűrés kezdete óta a szűrésen felismert rosszindulatú emlőrákok átlagos mérete 23 mm-ről 10 mm alattira csökkent. Az emlőrák szűrés tehát valós eredményben mérhető." mondta Dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás elnöke.

A séta előtt szabadtéri programok várják az érdeklődőket, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel; a programot könnyűzenei koncerttel zárják. Délután az MTA-n a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián a következő témákról hallhatnak az érdeklődők - egészségesek és a betegek egyaránt: Mit érdemes tudnunk a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, illetve a testmozgás és az étrend összefüggéséről az egészséggel. Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat.

Bővebb információ itt.

(MTI)