2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Mátyás kora elevenedik meg az Ízek-korok-hangulatok fesztiválon Esztergomban

Péntek délután kezdődik Esztergom legnagyobb gasztronómiai, családi fesztiválja, amelyen az idén a hagyományőrzők segítségével Mátyás király korával és a 15. század különlegességeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon megjelenik a híres fekete sereg, kor- és viselettörténeti, valamint lövészeti bemutatóval, gyalogos lemezpáncélos párbajokkal várnak mindenkit. A programok helyszíne a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány és az Erzsébet park.

Az ingyenesen látogatható rendezvény három napja alatt számos koncert lesz hallható. Pénteken a Fák Alatt Zenekar, a Blues Company és a Supernem szórakoztatja a közönséget.

Szombaton I Love Retro Party-val, azaz a '80-as, '90-es és a 2000-es évek slágereivel várnak mindenkit több fellépővel. Vasárnap a Magna Cum Laude ad koncertet.

Szombaton az Esztergom Étele 2018 címért versenyeznek a csapatok. Az elkészített ételeket szakmai zsűri bírálja, amelynek elnöke Buday Péter. A győztes csapat 200 ezer forint jutalomban részesül.

A fesztiválon az Ister Granum Vadász-Hagyományőrző Sport Egyesület vadállat-bemutatót tart és vadhúsból készített ételekkel kínálja a látogatókat az Erzsébet parkban.

A gyermeket interaktív, zenés mesejátékkal, középkori gyereksarokkal, népi játékokkal, kosárhintával, szalmadühöngővel, korona- és várkészítéssel várják a szervezők. A részletes program az izekkorokhangulatok.hu oldalon található meg.

(MTI)