2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Szeptember 7-e és 9-e között hív a természet!

Hagyományteremtő szándékkal szeptember 7-e és 9-e között Természetjáró Fesztivált szerveznek a Csattogó-völgyben és környékén, melynek mottója: „Nappal túra, este buli!” -írja a hirado.hu.

A hétvégén 10 és 25 kilométeres és kombinált túrák is várják a kirándulókat. Arra is lehetőség nyílik, hogy valaki felgyalogoljon vagy felvonatozzon a Királyrétre, ezt követően kerékpározzon egyet, végül pedig visszaevezzen a kiindulási pontra – hozta fel példaként Farkas Péter.

Magyar Zsuzsanna megjegyezte, hogy a programokon való részvételhez a kényelmes öltözék mellett egy jó túracipő is elegendő. A kerékpáros- és kenutúrákhoz szükséges eszközökről és azok szállításáról a szervezők és partnereik – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – gondoskodnak, míg minden túrát képzett túravezetők kísérnek – tette hozzá.

Farkas Péter a családok számára azt javasolta, hogy mindenképp olyan túrát szervezzenek maguknak, amely során útba esik valami látványosság, legyen az patak, vízesés, kilátó vagy várrom. Továbbá megjegyezte, hogy kisebb gyermekek esetében nem érdemes öt kilométeresnél hosszabb útvonalat tervezni, mert az fárasztó és unalmas lehet a számukra, és a cél nem az, hogy elvegyük a gyerekek kedvét a természetjárástól, hanem az, hogy megszerettessük velük környezeti értékeinket, és felkeltsük az érdeklődésüket a téma iránt.

(hirado.hu)