2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Hét nap, több mint száz film - indul a Hét Domb Filmfesztivál Komlón

Ma kezdődik Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt több mint száz filmet vetítenek a baranyai városban.

A második alkalommal megrendezett fesztivál versenyprogramjába 60 alkotást válogattak be. A zsűri tagja Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Halmy György dokumentumfilm-rendező.

A kategóriák - dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb film és diákfilm - első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja 1 millió forint.

Az ingyenes vetítések mellett szakmai beszélgetések is várják a közönséget a versenyfilmek alkotóival pénteken és szombaton, de jelen lesz a pécsi Total Art műhely is, amely a rajzfilmgyártás alapjaira fogja tanítani a gyerekeket.

A komlói mustra ikerfesztiválja a nemzetközi műveket bemutató Seven Hills International Filmfestival, amelyet Pécsett rendeznek szintén mától vasárnapig.

(MTI)

(Fotó: hetdombfilmfesztival.hu)