2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Egész napos családi fesztivállal nyitja az évadot a Kolibri Színház

Szeptember 8-án, szombaton 27. alkalommal rendezik meg a Kolibri Évadnyitó Fesztivált, amelyen reggeltől estig tartó programokkal, saját és meghívott előadásokkal, vidám vásári hangulattal várják a családokat.

Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyarországi és határon túli képviselői fogadják a közönséget - olvasható a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház közleményében.

Mint írják, a színházban és a Jókai téren zajló rendezvényre az ország számos pontjáról érkeznek produkciók. Az idei vendégfellépők között lesz a veszprémi Kabóca Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval.

A házigazda Kolibri Színház Bogyó és Babóca, valamint Moha és Páfrány című előadását, a KIMI-Kolibri stúdiósok Tenyérbe zárt mese című vizsgaelőadását, valamint a nemzetközi együttműködésben megvalósult Binaurális sátor kísérleti etűdöt is láthatja a közönség. A nemzetközi projektben a binaurális hang színházi használatára tettek kísérletet.

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László Automata fogadja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki a fesztivál és a társulat egyik alapítója volt. A Kemény Henrik által megőrzött vásári bábjátékos hagyomány ezúttal Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg.

A rendezvényen az idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselőjének adományoznak.

(MTI)

(kolibriszinhaz.hu)