2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Bővülő szociális étkeztetés

Jobb minőségű ételek, hosszabb támogatott időtartam – ezek jellemzik a rászoruló gyermekek számára biztosított szociális étkeztetést. A szociális étkeztetés forrása és az ételek minősége is javult - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese.

Rétvári Bence hozzátette: 2000 településen biztosítják ezt a támogatást a gyermekeknek. Kijelentette: mindenki, aki rászorul, megkapja a nyári és az évközbeni szünetekben biztosítható háromszori étkezést. Mint mondta, több területen bővítés volt, a forrás 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra emelkedett 2010 óta. Növekedett az időtartam is, már nem csak a nyári, hanem a tavaszi, őszi és téli szünetekben fedezi az állam a rászorulók étkezését. Megjegyezte: a nyári szünetben 54 napról 70 napra bővült a fedezett térítés időtartama. Nemcsak a napok száma, hanem az összeg is emelkedett 50 százalékkal. Ennek köszönhető, hogy bőségesebb és egészségesebb ételeket kapnak a gyermekek.

Úgy fogalmazott: bármelyik önkormányzat nyújt be támogatási kérelmet, biztos lehet benne, hogy nem utasítják el, minden igénylést ki tudnak elégíteni. Most 2292 iskola számára biztosítják a támogatást, a tavaszi szünetben 92-, a nyári szünetben 133-, az őszi szünetben 101-, a téli szünetben 107 ezer gyermek étkezhetett ingyen. Beszélt arról is: a tankönyvek kiszállítása már megkezdődött, az 5 millió tankönyve augusztus 31-éig megérkeznek az iskolákba. Hozzátette: 1 millió gyermeknek jár ingyen a tankönyvcsomag.

(Család.hu)