2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Minden csepp számít

A szupermodell Chrissy Teigenben azt is szeretjük, hogy nagyon nyíltan beszél az anyasággal járó kihívásokról is. Például arról, milyen nehéz lehet anyatejet raktározni, és mekkora szomorúság, amikor elvész belőle, például azért, mert kiborul.

A kétgyermekes modell nemrégiben posztolt egy videót, amiben megmutatja, milyen erőfeszítéseket tesz, hogy a kiömlött anyatejét megmentse a babájának. Egy csomóféle eszközt használ, hogy a tejet az üvegbe visszatöltse.

„Kiöntöttem az anyatejem és nézzétek, milyen fontos dolog ez ebben a házban” – mondja, miközben egy pipettával próbálja a tejet felszedni. Aztán a következő videóban tovább próbálkozik. „Próbáljuk tovább” – mondja, miközben két cseppet sikerül felszednie.

Chrissy Teigen azt sem szégyenli megmutatni, mennyit használja a mellszívót. Ahogy egyébként a legtöbb dolgozó anyuka is. Első gyermekénél, Lunánál is nagyon fontos volt számára, hogy tudja őt szoptatni.

„Valójában szerettem használni, mert gyűjtögető vagyok, és mert rájöttem, hogy minél többet szívom a mellem, annál több tej termelődik” – mondta még márciusban a Popsugar című oldalnak.

„Szóval szerettem gyűjtögetni az anyatejem és figyelni, mennyit tudok termelni, még akkor is, ha csak nagyon-nagyon kevés volt” - tette hozzá.

Mint sok más anyuka, érzelmileg Chrissy Teigen is megszenvedte, hogy a tejszívás nem hozza azt a nagy mennyiséget, amit szeretett volna: „Nem volt sok tejem, ami frusztrált, és ilyenkor még kevesebb tejed lesz”.

Megfigyelését kutatások is igazolják, ezért megpróbál pozitív maradni és ezért adta videójának ezt a címet: „Minden csepp számít ebben a házban”.

(csalad.hu)