2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Vasárnapig jelentkezhetnek a diákok a Mathias Corvinus Collegium egyetemi képzéseire

Meghosszabbított felvételi határidővel várja a leendő egyetemista diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény. A hagyományos oktatást kiegészítő interaktív, egyéni képességeket kiemelkedő módon fejlesztő ingyenes képzésekre az idén érettségizők augusztus 5-ig pályázhatnak Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

 „Jelenleg közel 160 diákunk képzi magát egyetemi programjainkon, akik az MCC legnagyobb értékének az intézményben eltöltött évek alatt megszerezhető átfogó szakmai tudást és aktív közösségi életet tartják, ami számtalan előnyhöz juttatja őket a karrierépítésük során” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

Az MCC több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a tehetséggondozás terén, ma már a felső tagozattól a középiskolán át egészen az egyetemi mesterképzés befejezéséig nyújt lehetőséget a kiemelkedő képességű diákok fejlődésére. Az intézmény szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára ingyenesek.

Egyetemi Program – a sikeresen felvételizők a minőségi képzésen túl bentlakási lehetőséget is kaphatnak

Az MCC Juniorképzése - a nagy érdeklődésre való tekintettel, meghosszabbított határidővel - augusztus 5-ig várja a középiskolai tanulmányaikat idén befejező és a budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló diákok jelentkezését. A pályázók a logikai készséget és szókincset felmérő írásbeli teszten túl egy szóbeli fordulón (prezentációval kísért előadás és beszélgetés) is részt vesznek, amely a Collegium vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt zajlik. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget is kaphatnak a Gellérthegyen található intézménybe. A diákoknak érdemes figyelemmel kísérnie a Mathias Corvinus Collegium közösségi oldalán létrehozott felvételi eseményt is, ahol szintén sok hasznos információhoz juthatnak.

Az egyéves Juniorképzés célja, hogy a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit kiegyenlítse és támogatást nyújtson a Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok egy olyan alapot kapjanak, amellyel az MCC Egyetemi Programjának további szintjein – szakirányos és vezetőképző kurzusokon – minden nehézség nélkül hallgassanak angol nyelvű kurzusokat.

A szakmai és tanulmányi fejlődés mellett a közösségépítés is nagyon hangsúlyos az intézmény számára, így az MCC valamennyi programjának szerves részét képezik a téli és nyári táborok, valamint az egyetemi képzések keretében rendszeresen szerveznek előadásokat, amelyeken hazai és nemzetközi szaktekintélyek a meghívott vendégek.

Az MCC Juniorképzésről, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján érhető el.

(csalad.hu)