2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Magyar pásztorkutyák terelőversenyét rendezik meg a hétvégén

2018. augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye az Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Az egész napos rendezvény nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a nagyközönség megismerkedjen a régi pásztor-hagyományokkal, izgalmas versenyen tapasztalja meg a juhászok romantikusnak tűnő, ám valójában kemény, nagy odafigyelést és komoly szaktudást igénylő munkáját. A nap fő attrakciója során a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A megmérettetésen fontos szempont hogy a kutyák és gazdáik hogyan tudnak együttműködni, miként oldják meg a juhok végigvezetését az akadályokkal nehezített útvonalon. A verseny mellett ösztönpróbát – terelési képességvizsgát – is fognak tartani olyan pásztorkutyák részvételével, amelyek még nem kerültek juhok közelébe.

A kutyás események mellett a rendezvényre ellátogató vendégek változatos programokon vehetnek részt a nap folyamán: lesz íjászat, fafaragó bemutató, NATURA2000 információs stand, helyi termékek bemutatója vásárlási lehetőséggel, gyereksarok, tárlatvezetés a Dráva természeti értékeit és kultúrtörténeti érdekességeit bemutató kiállításon, szakvezetések a Hagyományos Gazdálkodás tanösvényen, valamint lehetőség lesz a régi magyar háziállatokat bemutató major megtekintése is.

(odlk.hu)