2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Családbarát szülészetek támogatását szorgalmazza a Ficsak

A családbarát szülészetek támogatásának fontosságát hangsúlyozta a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Király Nóra elmondta, hogy a fiatalok 90 százaléka nagy családban – három vagy több gyermek vállalásával – képzeli el a jövőjét.

A szülés élménye meghatározó abban a tekintetben, hogy később vállalnak-e második vagy további gyermeket. Ezért is fontos, hogy a kormány jövőre tízmilliárd forintot fordít a családbarát szülészetek kialakítására – jegyezte meg.

A jövő évi költségvetésből azt is kiemelte, hogy 2015-höz képest kétszeresére nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye.

Akkor még 20 ezer forint volt, jövőre azonban már 40 ezer forintot kapnak a kétgyermekes családok. A három- vagy több gyermekes családoknak továbbra is gyermekenként 33 ezer forint adókedvezmény jár.

Elmondta, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) is nagyon népszerű, több mint 75 ezer család vette eddig igénybe.

Fontos változásként értékelte, hogy a csok igénylésénél egyszerűsítették az adminisztrációt, ezért bíznak abban, hogy 2019-ben még több család él a 10+10 millió forintos kedvezmény lehetőségével.

(MTI/csalad.hu)