2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Törizz otthon! - pályázat diákoknak

A pályázat lehetőséget kínál arra, hogy a diákok elmeséljék azokat a nyári élményeiket, amelyek során a magyar történelem megérintette őket.

Ha jártál olyan helyen, ahol a magyar történelem egyik nagy eseménye történt, ahol egy híres történelmi személy élt, vagy munkálkodott, ahol úgy érezted, hogy időutazáson vettél részt, ajánld a többieknek is, hogy keressék fel ezeket a helyeket! Meséld el, miért találtad érdekesnek, miért ajánlod társaidnak is, hogy ellátogassanak ezekre a helyekre! A beszámolóhoz, hogy még színesebb, élményszerűbb legyen, mellékelhetsz saját videót, fényképet, vagy akár rajzot is.

Ki vehet részt a pályázaton?

Magyarországi levelezési címmel rendelkező 10-14 éves korú diákok.

A beküldött pályázati anyag formai követelményei:

- A cikk min. 1500 karakter hosszúságú lehet.

- Tartalmazzon egy figyelemfelkeltő címet és egy érdekes bevezetőt, ami az olvasót továbbolvasásra ösztönzi.

- Lehetőleg bekezdésekkel tagolt, átlátható legyen a szöveg.

- Műfaja szabadon választott.

- Annak kiváltképp örülünk, ha az írás valami pluszt (tanulságot/okulást) jelent nekünk és olvasóinknak.

- Egy pályázó több cikkel (max. három) is pályázhat.

- A cikk mellé egy darab fekvő tájolású képet kérünk, amely a cikk elején fog megjelenni. Ideális mérete 1280x853px.

- A kezdő képen kívül nem feltétel, de lehetőség van további képek elhelyezésére is a szövegben a tartalomnak megfelelően. Amennyiben élni kívánsz a lehetőséggel, kérjük, hogy a cikk szövegében jelöld, hogy melyik képet (a kép elnevezését írd bele a szövegbe) hova szeretnéd beilleszteni.

Mindenkinek a tollára és a kreativitására bízzuk!

Ha van kedved, egy pár soros bemutatkozót is írhatsz hozzá magadról, de ez nem kötelező!

Figyelem! A cikkben csak ingyenesen felhasználható képek, vagy a pályázó által készített fényképek jelenhetnek meg. Saját kép felhasználása esetén ne feledkezz meg a személyiségi jogokról, ezért kérd a fényképen szereplő minden személy beleegyezését a beküldés előtt! Ennek felelőssége a pályázót terheli! Internetről származó kép esetén, kérjük, hogy tüntesd fel annak forrását is! (Ingyenesen használható képeket találsz többek között a http://www.pixabay.com, vagy http://www.pexels.com oldalon.)

A pályázat benyújtása:

A kész pályaműveket az info@torizzotthon.hu címre várjuk doc vagy docx formátumban.

(A teljes pályázati anyag tehát tartalmazza a cikket, és a kép(ek)et.)

Kérjük, hogy leveledben írd meg a nevedet, címedet, életkorodat és azt az évfolyamot is jelöld, amit a következő tanévben elkezdesz (hányadikos leszel ősztől)!

A pályázatra csak saját művel lehet jelentkezni! Minden jogsértő tartalomért a szerző felel!

A beküldött pályaműveket a http://www.torizzotthon.hu honlapon jelentetjük meg, a beérkezéstől számítva átlagosan 3 napon belül, legkorábban 2018. augusztus 1-jén.

A szerkesztők fenntartják maguknak a jogot, hogy amennyiben a beérkezett anyag nem felel meg a tartalmi, vagy formai követelményeknek, úgy ne jelentessék meg a honlapon.

Beküldési határidő: 2018. augusztus 20. éjfél.

Nyeremények:

FŐNYEREMÉNY:

- 25.000 Ft értékű ebook-olvasó az Assist-Trend Kft. jóvoltából.

TOVÁBBI NYEREMÉNYEK:

- 2 nyertes részére családi belépő (2 felnőtt, 2 gyerek) a megújult Csodák Palotájába 2 x 12 200 Ft értékben.

Az se baj, ha jártál már a CSOPA-ban, akkor is itt a helyed a megújult Csodák Palotájában. A réginél még szebb, nagyobb és jobb helyen van az új Csodák Palotája, ahol a fizika mellett már több tudományág is arra vár, hogy szórakozva fedezzék fel őket. Ráadásul nemcsak gyereknek. Ugyanúgy vonzó lehet a felnőtteknek, ahogy az óvodás-iskolás korosztálynak.

A megújult Csodák Palotájában 5000 nm-en, 2 szinten, több, mint 250 interaktív játékkal vár Óbudán a Kolosy térnél! A szünetben napi 5 Tudományos Show-val is vár minden látogatót 11 órától 17 óráig (Buborék show; A fagy birodalma; Best of CSOPA science show; Lángok és színek)!

- 2 fő részére karszalag a Sobri Jóska Élményparkba 10 000 Ft értékben.

Élmény, kikapcsolódás, bakonyi friss levegő, emlékezetes program kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt!

A Sobri Jóska Élménypark felejthetetlen kalandokat nyújt az egész családnak, melyhez egy 30 hektáros területen kialakított sokszínű, változatos programokat kínáló terület áll rendelkezésére. Ha valaki csak kirándulni, túrázni szeretne, a tiszta levegő, a festői szépségű táj önmagában is magával ragadja, de természetesen azok a vendégek is megtalálják számításaikat, akik az aktív kikapcsolódás hívei: őket a drótköteles extrémpark, a kiépített túra- és ügyességi kerékpárútvonalak és sportpályák várják. Ezen kívül falmászás, csónakázás, íjászat, tekepálya és még sok más érdekes szórakozási lehetőség is rendelkezésre áll.

- 3 nyertes számára ajándékcsomag, amely tartalmaz egy-egy családi belépőjegyet (2 felnőtt + 1-3 gyerek) a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításaira, valamint a Seuso-kincs kiállításra és egy Ókori Hősök. Seuso-kincs - kutatófüzetet 7-10 éveseknek a Magyar Nemzeti Múzeum jóvoltából 3 x 7840 Ft értékben.

Történelmi pillanat részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Nemzeti Múzeumba!

A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-től ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Az Ókori Hősök. Seuso-kincs - kutatófüzet segítségével felfedezheted a Seuso-kincs egyik csodálatos tálján keresztül Akhilleusz, az ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjait.

- 2 fő részére belépő a Future Park kiállításra az Andrássy Élményközpontba 6 800 Ft értékben.

Jártál már a “jövő parkjában”? Ha még nem, akkor ne késlekedj! Ereszd szabadjára a fantáziád, játssz és tanulj!

A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat.

Gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják a szabadgondolkodás, illetve a csapatmunka miként segíti elő a kreativitás fejlődését, amit aztán a mindennapi életünkben is kamatoztatnak.

- 3 nyertes számára 50 elszánt magyar nő című könyv a Libri-Bookline Zrt. jóvoltából.

Ismered például Polgár Judit, a világhírű sakkozó történetét? Ha még nem, akkor ez a könyv neked szól!

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és a kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is, és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberség.

Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből - a jövőnek.

A kötetben szerepel többek között Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia és Polgár Judit.

http://torizzotthon.hu/palyazati-felhivas-diakoknak/