2019-02-17 08:00:00 Improvizációs és bárest a Cziffra fesztiválon

Két csobbanás között egy kis kamatos kamat

Tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő diákok számára szervez ingyenes nyári táboroztatást az OTP Fáy András Alapítvány. A Balaton partján idén hetedik alkalommal kap a Fáy Siker Táborban összesen 160 gyermek élményalapú pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatást a flow-élményre alapuló játékos feladatok és új technológiák, így például robotok segítségével. Emellett természetesen számos változatos szabadidős program is várja a fiatalokat - közölte az alapítvány.

Július 6-a és július 26-a között négy turnusban sajátíthatják el a gyermekek az alapvető pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket.

Ahogyan az OK Oktatási Központ évközi tréningjein, úgy a balatonszemesi nyári táborban is a flow-élményre alapuló játékos feladatok és legújabb technológiák bevetésével teszik az alapítvány munkatársai még érdekesebbé a tréningeket a diákok számára. Így egy-egy feladat során többek között programozható robotokat, tableteket, de még saját fejlesztésű kártyajátékot is felhasználnak az oktatók a képzés színesítésére. A délelőtti tréningek után délutánonként különböző szabadidős programok, strandolás, sport, csoportos játékok, kirándulások, hajókázás teszik teljessé a gyermekek számára a nyaralás élményét.

A tábor négy turnusából az első három középiskolai diákoknak szól, míg a negyedik az általános iskolásoknak. A részt vevő gyermekek kiválasztása során a legfontosabb szempont a jó tanulmányi eredmény, de sokat nyom a latban a nehéz szociális helyzet is - közölte az alapítvány.

(Család.hu)