2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Irány a vízpart! – hétvégi programajánló

Július első hétvégéjére a legjobb tanács alighanem az, hogy mindenki menjen a szabadba, lehetőleg vízpartra, vagy kirándulni. Mielőtt azonban elindulnánk, érdemes átnézni szokásos hétvégi programajánlónkat, melyben ezúttal két mozipremierre is érdemes figyelni.

Olyannyira, hogy rögtön ezekkel is kezdjük, hiszen egyik kedvesebb film, mint a másik és mindkettőre érdemes beülni gyermekkel is.

A hihetetlen család 2.

A hihetetlen család második részét aligha kell különösebben bemutatni. Az első rész hatalmas siker volt, igaz, azóta eltelt 14 év, tehát az is lehet, hogy aki gyermekként látta a Parr-família kalandjait, az már ifjú szülőként tér vissza.

A moziban most megcserélődnek a szerepek, ezúttal a férjnek, Bobnak kell otthon maradnia, hogy elég gyorsan rádöbbenjen: három gyermekre egyedül vigyázni sokkal nehezebb, mint a gonoszokkal harcolni. Külön kihívást jelent a kisbaba Furi, aki szó szerint mindenre képes, hogy sütihez jusson.

Papás babás

A Papás babás egy francia vígjáték, a francia vígjátékok minden jellemzőjével. Főhőse, Adrien házi óvodát nyit a barátnőjével közös lakásában, nem utolsósorban azért, hogy borsot törjön a vele szakító lány orra alá. A filmtől nagy meglepetéseket nem, de jó poénokat és felhőtlen szórakozást várhatunk, és az sem utolsó dolog egy meleg nyári hétvégén.

Hófehérke nosztalgiahajó

Ha már a vízzel kezdtük, nem csak napozni és fürdeni lehet (ha az időjárás is úgy akarja), hanem hajókázni is. Például a Hófehérke nosztalgiahajón, ami megmutatja a Duna-part panorámáját és a főváros hídjait – ezúttal kicsit más szemszögből szombaton délután 14 órától.

Illatos dinoszauruszok

A Halszem Meseműhely ezúttal rendhagyó témában rendezi meg családi foglalkozását: a dinoszauruszok világát hozza el. Hogy mitől lesznek illatosak, az kiderül szombaton 11 órától a Mesemúzeumban.

A kis jegesmedve

A kis jegesmedvének alighanem jó melege lehet ilyentájt, ám valami azt súgja, a Sugár Játszóház Bábszínházában szombaton 16 órától az egészen kicsiket nagyszerűen elszórakoztatja majd.

Keszekusza varázspálcája

A Múzsák Társulat előadásában látható gyermekmusicalben a címszereplő varázsló és Teszetosza manó, valamint barátaik életét és kalandjait követhetjük nyomon a Kerekerdőben. Helyzetük nem egyszerű, hiszen az erdőbe látogató emberek folyamatos problémát jelentenek. Hogy mi lesz a megoldás, az kiderül a Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap fél 11-től.

Cinderella

A klasszikus Hamupipőke-mese ezúttal egészen különleges formában, az ExperiDance előadásában tánc- és mesemusicalként élvezhető végig. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, amit mindenféle különlegességgel, rendkívüli látványelemekkel adnak elő a RaM Colosseumban vasárnap 17 órától.

(Család.hu)